Læs uddrag
Læs

Tavse børn

om selektiv mutisme

Dette er den første bog på dansk om selektiv mutisme. Det er en funktionsforstyrrelse, der er en form for angst hos børn – de er simpelthen bange for at tale i andres påhør.

Måske kender du det som forælder: Jeres datter pludrer løs derhjemme, men hver gang I er ude blandt andre, klapper hun i som en østers. Hun holder sig i bag­grunden og stivner helt, hvis jeres venner, pædagogerne eller måske ligefrem bedsteforældrene forsøger at tale til hende. Hjemme igen er alt normalt, og hun fortæller om løst og fast.

0,5-1 % af alle børn lider af selektiv mutisme. Tavsheden begynder ofte i 3-årsalderen og ses sjældent efter det 9. år. Alligevel er kendskabet til lidelsen i Danmark ikke stort – heller ikke blandt fagpersoner. Men for de børn, mutismen rammer, er det en belastning, der især påvirker deres sociale liv og kompetencer. Og lidelsen kan, hvis den ikke behandles, kan den udvikle sig til depression eller andre former for angst.

Bogen redegør for den aktuelle viden på området samt behandlingsmulighederne og indeholder bl.a. bidrag fra professor og børnepsykiater Per Hove Thomsen og børnepsykolog Aino Holme. Derudover er bogen fyldt med cases fra familier, der har haft selektiv mutisme tæt inde på livet, og som fortæller, hvordan børnene overvandt deres angst.

Majbritt Augustinus er journalist, cand.merc. og mor til fire.
281,20  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal153
Udgivelsesdato31 mar. 2014
Udgivet afFrydenlund
Sprogdan
ISBN trykt bog9788771182804
ISBN epub9788771184075