Læs uddrag
Læs

Mindfulness i skolen

Mental sundhed og læring hos børn og unge

Hvordan hjælper vi børn og unge til at få det bedre i hverdagen? Så de udvikler tillid til sig selv og andre og fungerer i det moderne klasseværelse? 

Bogen handler om ’den tredje vej’ til læring – en mindful, kontemplativ pædagogik. Det er en pædagogisk form for lystfuld læring i dagens og fremtidens skole.

Forfatteren beskriver mindfulness som forskningsfelt og andre kontemplativt baserede metoder. Læseren får indsigt i, hvad der sker i hjernen, når vi træner mindfulness, samt hvilke psykologiske og pædagogiske effekter, træningen giver.

Bogen præsenterer også en række øvelser, som kan bruges i klasselokalet til at øge både glæden ved at lære og elevens mentale sundhed. I et afsluttende kapitel præsenteres teknikker og metoder, som kan bruges af både lærere og forældre.

Bogen viser, hvordan vi kan hjælpe børn og unge med at mindske stress og øge den mentale sundhed ved at:
  • Udvikle sine indre styrker og finde tryghed.
  • Udvikle sit selv og finde egne veje.
  • Øge ens empatiske formåen.
  • Finde glæde i kundskab og læring.
Bogen henvender sig til lærere, AKT-vejledere og psykologer, men også til andre, som arbejder professionelt med børn og unge, samt forældre.

Yvonne Terjestam er lektor ved Psykologisk Institut, Linnéuniversitet i Växjö, Sverige. Hun forsker i skoleelevers mentale sundhed.
274,94  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal173
Udgivelsesdato02 maj 2014
Udgivet afFrydenlund
Sprogdan
ISBN trykt bog9788771183016
ISBN epub9788771184266