Læs uddrag
Læs
Lyt til uddrag
Lyt

Støvlet-Cathrine

Anna Cathrine bliver født som uægte datter af Prins Georg Ludvig af Braunschweig-Bevern. Prinsen betaler en oberstløjtnant for at tage sig af datterens opdragelse. Men da den kongelige fader dør, slipper pengene op. Den unge Anna Cathrine må rejse alene til hovedstaden, hvor hendes mor bor.

Moderen, prinsens tidligere elskerinde, ernærer sig som støvlemager. Anna Cathrine får derfor øgenavnet Støvlet-Cathrine. Støvlet-Cathrine bliver snart en del af byens forlystelsesliv. Hun formår at sno både rigmænd og adelsmænd om sin lillefinger, og de betaler gerne for en nat i hendes selskab.

Kong Christian VII er berygtet for sine natlige svireture gennem København. Ved en tilfældighed møder han og Cathrine hinanden. Der opstår snart et lidenskabeligt forhold mellem den gale konge og den uægte prinsedatter. Men der er mange i hoffet, der ønsker at afbryde affæren ...

Forfatterfamilien Ewald står bag nogle af de mest læste romaner om betydningsfulde skikkelser i Danmarkshistorien. Faderen Herman Frederik Ewald (1821-1908) skrev blandt andet om Griffenfeld. Sønnerne Theodor Ewald (1874-1923) og Carl Ewald (1856-1908) fokuserede især på Danmarks stærke kvinder. Det blev til en serie af bøger om "Danske dronninger uden krone", som omhandler kongernes elskerinder og hustruer - markante kvinder, der har spillet en større rolle i historien, end man skulle tro.
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal213 Sider
Udgivelsesdato15 jul. 2017
Sprogdan
ISBN epub9788711500170
ISBN lydbog9788711474945