Om forfatteren

Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (, also US: , Swedish: [²sɛlːma ²lɑːɡɛˌɭøːv] (listen); 20 November 1858 – 16 March 1940) was a Swedish author and teacher. She published her first novel, Gösta Berling's Saga, at the age of 33. She was the first female writer to win the Nobel Prize in Literature, which she was awarded in 1909. Additionally, she was the first female to be granted a membership in The Swedish Academy in 1914.

Læs uddrag
Læs

Dagbog

"Tænk, Elin Laurell forærede mig en dagbog til jul! Den er så nydelig, i hvidt bind med blå ryg og guldsnit, så det er næsten synd at skrive i den. men Elin sagde, at det var det såmænd ikke; jeg skulle vænne mig til at skrive op hvad jeg oplevede dag for dag, for det ville jeg senere have gavn og glæde af så længe jeg levede."

Som 14-årig begyndte Selma Lagerlöf af føre dagbog. Hun har næppe været klar over, hvor begivenhedsrigt og bemærkelsesværdigt hendes liv ville blive, og det gør det blot endnu mere spændende og nærværende at læse med i den unge piges tanker, der allerede dengang viste tegn på et særligt talent. Selma Lagerlöf (1858-1940) har skrevet et væld af romaner og noveller om bondeliv i Sverige. Hendes debutroman "Gøsta Berlings Saga" fik først for alvor opmærksomhed, da den blev udgivet i Danmark og fik ros af den kendte danske litteraturkritikker Georg Brandes. Selma Lagerlöf vandt i 1909 nobelprisen i litteratur, og i en årrække prægede hendes ansigt endda den svenske tyvekroneseddel.
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal153 Sider
Udgivelsesdato31 okt. 2018
Sprogdan
ISBN epub9788726084092