GUA

sammenhæng og virkelighed fortalt af fagfolk og familier

Diagnosen, Gennemgribende Udviklingsforstyrrelse Anden (GUA), har eksisteret siden 1990 og blev indført i Danmark i 1994. Alligevel er dette den første bog om tilstanden. Diagnosen, der kun anvendes på børn, er kendetegnet ved, at barnet er følelsesmæssigt skrøbeligt og svingende - og ganske uforudsigeligt. Barnet kan i det ene øjeblik være helt almindeligt, for i det næste at opføre sig yngre end sin alder, blive udtalt angst, råbende, aggressivt eller utrøsteligt ked af det.

GUA - sammenhæng og virkelighed søger at skabe et helhedsbillede af tilstanden ved at give stemme til både de professionelle, familierne og børnene selv. I første del introduceres tre professionelle vinkler: 
  • børnepsykiaterens, 
  • psykologens og
  • lærerens/pædagogens.
Bogens store anden del består af fyldige interview med forældre, søskende, bedsteforældre samt unge med GUA. Læseren møder familierne i deres dagligstue og får et nuanceret og ærligt indblik i de konsekvenser, det har at have et barn med GUA i familien - og at være sådant et barn.

I tredje del opsamles og kommenteres de mange aspekter, som er berørt i interviewene, og der gives gode råd og anvisninger.

Forældre, pædagoger, lærere, sagsbehandlere, sundhedsplejersker, praktiserende læger, psykologer, psykiatere, familier og alle andre omkring børn med GUA kan her få indsigt i og finde anvisninger på hensigtsmæssig hjælp til barnet og dets omgivelser. Bogen kan også med stort udbytte læses af alle, der beskæftiger sig med børn med andre autismespektrumforstyrrelser og ADHD.

Bogens forfatter, Kate Nordborg-Løvstad, er tidligere højskolelærer og arbejder nu som pædagog med unge med særlige behov. Hun er forælder til en ung mand med GUA og har været initiativtager til Interessegruppe for forældre til børn med GUU/GUA.
253,08  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave2
Trykt sideantal347
Udgivelsesdato05 jan. 2011
Udgivet afFrydenlund
Sprogdan
ISBN trykt bog9788778879592