Om forfatteren

Paulo Coelho de Souza (; Portuguese: [ˈpawlu kuˈeʎu]; born 24 August 1947) is a Brazilian lyricist and novelist, best known for his novel The Alchemist. In 2014, he uploaded his personal papers online to create a virtual Paulo Coelho Foundation.

Læs uddrag
Læs

Spionen

  • Fiktion om den kontroversielle danserinde Mata Haris liv – dømt og henrettet som spion i 1917
  • Historien er skrevet som en jeg-fortælling om en fascinerende, selviscenesættende og modig kvinde

Flere af Coelhos bøger har toppet New York Times’ bestseller liste igennem årene – Alkymisten som den længst placerede i en ubrudt periode, nu i over 7½ år    

  I sin nyeste roman puster Paulo Coelho nyt liv i en af verdenshistoriens mest gådefulde kvinder, Mata Hari, og historien om hendes berømte og samtidig gådefulde liv som danser og kurtisane og hendes kontrover-sielle henrettelse som spion under 1. verdenskrig.  

 Ifølge Coelho var Mata Haris eneste forbrydelse at være en uafhængig og selvstændig kvinde: “Jeg ved ikke, om eftertiden vil huske mig, men hvis den gør, ønsker jeg, at ingen nogensinde må opfatte mig som et offer, men som en, der modigt kæmpede for sine værdier og betalte prisen.”  

  I hundredåret for Mata Haris henrettelse for spionage i 1917, tager Paulo Coelho hendes liv op til fornyet overvejelse i denne fiktive biografi.

I en række breve skrevet i fængslet om aftenen før sin død, reflekterer Mata Hari over de valg, hun har truffet i sit liv for altid at forfølge sin egen sandhed – fra sin barndom i en lille hollandsk landsby til ulykkelige år gift med en alkoholisk diplomat på Java til sin opstigning til berømmelse i Paris og rundt i Europa som stripteasedanserinde og fortrolige med de fleste af tidens magtfulde mænd.    


 Paulo Coelho (f. 1947 i Rio de Janeiro) er en af verdens mest læste forfattere. Mest kendt er han for Alkymisten, som har solgt over 65 mio. eksemplarer i 168 lande, og den er således blandt verdenshistoriens bedst sælgende bøger af en nutidig forfatter. Hans bøger er oversat til 80 sprog og har tilsammen solgt 200 mio. eksemplarer.

105,58  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal225
Udgivelsesdato01 maj 2017
Udgivet afForlaget Zara
Sprogdan
ISBN trykt bog9788771162080
ISBN epub9788771162424