Læs uddrag
Læs

Ulf Skjald

Vinlandsfarer

En livsrejseskildring og eventyrfortælling om den unge vikingeknøs Ulfs dramatiske liv. Fra han bliver født bag trælborgens palisader i den østjyske landsby Blegind, til han ender som herremand. Han fortæller i bogen om sit livs eventyr og rejser, krydret med en god portion humor.    
Han strander undervejs på en rejse i Vinland og oplever på turen store eventyr, dramatik og ikke mindst kærligheden til sin kvinde.   
I de sene 900-år følger vi ham i hans hverdag, i kamp for livet, for æren og for hævn. Han kæmper sammen med sin far for familien og for sin konge.   
Han skildrer sit eventyrlige livs største oplevelser, og du er hermed inviteret med på 1. række.       

Uddrag af bogen 
Thorvald rakte uden videre en arm ud og greb Knud i bukserøven og trak ham ombord. Effektivt, men ikke udpræget værdigt. 
”Tak, for hjælpen” sagde han, da han havde fundet sine ben og en rest værdighed. ”Jeg lægger mig lige en stund. Den Høvedsmand på Aroshus havde stærk øl i kanden og meget af det. Han havde ikke meget lyst til at gå i leding. Men går man på røven, når mænd skåler, så hører man ikke skjalden til ende. Prøv at kikke på det langskib med det sorte sejl, der går ud nu. Der sidder 10 af hans mænd på bænkene og ude forskibs sover han brandert ud. Jeg vil give meget sølv for at se ham i ansigtet, når han vågner - Lige nu skal jeg pisse og så have en lur.”       

Om forfatteren 
Klaus Nørgaard Jørgensen er født i Aarhus i 1961 og bor nu i Blegind.
187,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal262
Udgivelsesdato23 aug. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772379616
ISBN epub9788775750689