Prior Adamstans plan

Trud fødes under vanskelige forhold, og Sølvas mor dør i barselssengen. Trud og Sølva indskrives i hvert sit kloster på begge sider af Gudenåen, da de bliver otte år. Sølva har sine fire søskende med sig, mens Trud er alene, men med en bror og far, der arbejder på klostret.    
På Sølvas nonnekloster Visfod reagerer priorinde Stella med sin medsøster Gabriella. Her hvirvles Sølva med sine søskende hurtigt ind i klosterlivet og de konflikter, der opstår mellem nonnerne og priorinde Stella. Tingene er ikke, som de umiddelbart ser ud på overfladen, og Sølva spiller en vigtig rolle i afdækningen af, hvad der foregår under overfladen.    
På Truds munkekloster Vornæs arbejder faren og broren ved vandmøllen og teglbyggerier på sognets kirker. Vornæs munkekloster ligger lige over for nonneklostret Visfod på den modsatte side af Gudenåen, begge klostre har delt ledelse på nogle punkter. På Truds kloster reagerer prior Adamstan, og Truds vejleder er portnermunken Johannes. 
Prior Adamstans kamp er første bind i serien Klosterrelationer.         

Uddrag af bogen
Han tænkte vemodigt tilbage på dengang, hans kone Ilva levede. Ville hun bryde sig om, at han nu var i gang med at give deres døtre bort til en nonnetilværelse. Han tørrede lidt sin mund med håndryggen af sin højre hånd. Egentlig var han blot kommet for at få hjælp her og nu, så hans døtre kunne få yderligere dannelse, men priorinden fik ham til at sætte ord på sin situation, som var håbløs, når det gjaldt om at kunne give passende medgift til sine døtre. Gården var faldefærdig, ulvene havde gjort store indhug i dyreholdet de sidste år. Hvorfor slog han ikke bare til og fik det overstået? Han burde være smigret over priorinde Stellas tilbud.           

Om forfatteren 
Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over tyve værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton. Senest har han udgivet den fascinerende skildring af den danske modstandskamp under besættelsen: Modstandsbevægelserne 1-2.
172,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal226
Udgivelsesdato11 dec. 2020
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772370873