Mine imaginære ryttere

En beretning om cykelryttere og deres inderste sjæl

Olivier Haralambon er tilbage med mesterlige essays om cykelsporten og dens udøvere.

”Mine imaginære ryttere” er den franske eks-rytter Olivier Haralambons opfølger til den stærkt anmelderroste ”Rytteren og hans skygge” fra 2017, udgivet på dansk året efter. 

Olivier Haralambon er tilbage med en beretning fra cykelsportens inderste sjæl. 12 smukke portrætter af sportens største skikkelser. På hver deres måde, uden navn. Nogen genkendelige, andre sammensatte og ukendte. Nogen med fremtiden bag sig, skuffede, omvendte. Andre med tiden for sig. Fyldt med håb og drømme. De beretter om deres ”motorer”, deres motivationer, deres spirituelle rettesnore, deres store forhåbninger, deres særheder og riter.For Haralambon er cykling religion. Som en undskyldning for ikke at gå i kirke om søndagen. Referencerne til religion og biblen driver gennem de 12 portrætter. Og 12 er ikke et tilfældigt tal. De 12 disciple, Herakles’ tolv arbejder, de 12 måneder om året ...

Cykelsporten er knap nok ældre end et menneske i sit livs efterår, og ligesom en arret krop er den en beretning om lidelse og glæde, nederlag og sejre. Den er fortællinger om bittesmå skikkelser i storslåede omgivelser.
203,08  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal160
Udgivelsesdato06 nov. 2020
Sprogdan
ISBN trykt bog9788793799066