Vejene til Hvidovre

om den periurbane udvikling i en københavnsk forstadskommune

Vores moderne forstæder er den største bosættelsessucces i historien. I løbet af mindre end to århundreder er det blevet hér, vi bor. Men forstæderne er stadig stedbørn i byhistorien, hvor den hyppigt anvendte fællesbetegnelse forstaden reducerer forstæderne til en stereotyp.

Vores forstæder fortjener, at vi behandler deres udvikling i overensstemmelse med deres historie og ikke med omverdenens forestillingsverden.Vejene til Hvidovre handler om, hvordan en landsby blev til forstad, og om, hvilke veje udviklingen ikke tog – og hvorfor.

Bogen griber fat i den oversete fase i urbaniseringen, hvor det endnu er uklart, hvilken vej byudviklingen vil tage. Det er her, hvor alle muligheder endnu står åbne, og hvor alle kræfter er i spil.

Bogen kaster samtidig lys over nogle af de nye aktører, som påvirkede opblomstringen af enfamiliehuset i de afgørende år omkring 1. Verdenskrig, hvor det private hus på den lille jordlod blev bolighistoriens darling. Den berører desuden, hvordan forstæderne er behandlet i et teoretisk perspektiv og i den danske litteratur.

Vejene til Hvidovre opfordrer os til at se på forstæderne indefra og afdække de overlejrede udviklingsmuligheder, som historien valgte fra. Her ligger inspiration til fremtidens forstæder. Bogen henvender sig til alle med interesse for by- og lokalhistorie.

Poul Sverrild er historiker, ph.d. og museumschef MSO ved Forstadsmuseet.
384,94  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal319
Udgivelsesdato17 apr. 2020
Udgivet afFrydenlund
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772161303