Læs uddrag
Læs

Global ulighed

En ny tilgang til globaliseringens tidsalder

Et hovedværk inden for den moderne økonomi henvendt til alle, der ønsker at for- stå, hvad global ulighed er, hvor vi er på vej hen, og hvilke politiske redskaber vi kan vælge at tage i brug, hvis vi vil skabe en mere økonomisk retfærdig verden.

Global ulighed
sætter den økonomiske ulighed i et historisk perspektiv og viser, hvordan uligheden – på baggrund af den teknologiske udvikling, omfordeling og adgang til uddannelse – kommer til udtryk i cykliske forløb. Bogen har i højere grad fokus på den globale ulighed fremfor den nationale. Selvom uligheden er steget inden for den enkelte nation, er uligheden mellem nationerne faldet drastisk, som resultat af Indien og Kinas voksende middelklasse.

Global ulighed baserer sig på den nyeste økonomiske forskning og undersøger, hvem der i virkeligheden står som vindere og tabere i den heftige globalisering, som kendetegner den moderne verden – og hvilke helt konkrete politiske tiltag, der ville kunne ændre kursen i retning af større økonomisk retfærdighed.

Branko Milanovic (f. 1953) er en serbisk-amerikansk økonom, en af verdens førende udviklings- og ulighedseksperter og er i dag tilknyttet Graduate Center, CUNY.

ANMELDELSER:

”Fortæller os mere om verdens tilstand end nogen anden nyere bog og tilbyder tankevækkende indsigt om den verden, vi kunne få på et tidspunkt, hvor vores behov for håb er akut” – Guardian

”En enestående bog, som væsentligt udbygger Thomas Pikettys, Anthony Atkinsons and François Bourguignons nyeste værker” – Financiel Times

”Genial og tankevækkende” – LSE Review of Books

243,71  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal320
Udgivelsesdato30 jan. 2020
Sprogdan
ISBN trykt bog9788793772083
ISBN epub9788793773455