Om forfatteren

Denis Hale Johnson (July 1, 1949 – May 24, 2017) was an American writer best known for his short story collection Jesus' Son (1992) and his novel Tree of Smoke (2007), which won the National Book Award for Fiction. He also wrote plays, poetry, journalism, and non-fiction.

Jesus'søn

Mellem rus og religion. Jesus’ søn er en visionær krønike om drømmere, misbrugere og fortabte sjæle. Det er historier, som fortæller om fortvivlende sorg og transcendens, om fortabelse og forløsning. Fortælleren af disse indbyrdes forbundne fortællinger er en ung, unavngivet mand, der er omtåget af sin afhængighed af heroin og alkohol, mens hans sind på én gang er mudret og gjort strålende klart af disse stoffer. I løbet af sine eventyr møder han mennesker, der virker lige så fremmedgjorte og forvirrede som han selv: syndere, afvigere, de fortabte, de forbandede, de desperate og de glemte. Af deres dystre, tilsyneladende tilfældige liv skaber Denis Johnson fortællinger med en hård og brutal skønhed. Jesus’ søn er et sandt mesterværk.

Denis Johnson (1949-2017) er en af vor tids betydeligste amerikanske forfattere. Han skrev romaner, noveller, digte, skuespil og journalistik. Han vandt utallige priser, heriblandt den prestigefyldte National Book Award for romanen Træet af røg. Jesus’ søn blev første gang udgivet i 1992 og er hans mest berømte værk. Ved 25-års jubilæet for udgivelsen blev den af The New York Times kåret til det vigtigste værk i de 25 år. I dag står Jesus’ søn som en moderne klassiker.


”Denis Johnson skriver så svimlende smukt; snart famlende, snart sprudlende uden nogensinde at miste det menneskelige drama af syne."  
-          Ragnar Strömberg, Aftonbladet   
"Sproget er kendetegnet ved en knivskarp realisme, så intens, at den undertiden sprænges og eksploderer til en hallucinerende, poetisk rus." 
-          Eva Johansson, Svenska Dagbladet     
"En prosa med fantastisk kraft og skønhed ... Vi genkender og finder en ny stemme her."
 -          Philip Roth
186,56  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave0
Trykt sideantal0
Udgivelsesdato13 feb. 2020
Udgivet afForlaget THP
Sprogdan
ISBN trykt bog9788792600165