Læs uddrag
Læs

Arabernes historie

Fra Osmannerriget til det arabiske forår

Ny udgave

"Enestående, medrivende og overdådig" - Simon Sebag Montefiore
"Et usædvanligt levende og autoritativt værk." - Sunday Times
"Rogans fremragende bog er skarp og afbalanceret." - The Spectator 
"Fængslende læsning … en elegant fortælling om arabernes håb og skuffelser." - The Guardian
"Et medrivende, flot og øjenåbnende indblik i en række folk, hvis historie, kultur og karakter så ofte er blevet misforstået … Læs den! Du har meget at lære." - Foreign Policy

Siden slutningen af middelalderen har araberne og europæerne gensidigt inspireret og invaderet hinanden; fra korstogene og siden osmannernes erobringer i 1500-tallet over europæisk imperialisme til alliancer på kryds og tværs under den kolde krig. Også i dag tiltrækker de arabiske folk og lande sig geopolitiske roller som både fjender og allierede.

Den britiske historiker og Oxfordprofessor Eugene Rogan fortæller hele denne fascinerende historie fra senmiddelalderen til i dag, fra Nordafrika til Den Arabiske Halvø. Gennem et væld af kilder og øjenvidneberetninger – politikere og intellektuelle, forfattere og soldater, kvinder og mænd, berømte såvel som berygtede – giver bogen et indlevende og sanseligt billede af arabernes vej ind i den moderne verden. 

Samtidig viser Rogan, hvordan europæernes syn på de arabiske folk er skiftet gennem tiden. Til tider har man betragtet dem som eksotiske og spændende venner, andre gange som uforståelige eller fanatiske fjender. Et medrivende og særdeles vigtigt værk, hvis man vil forstå de arabiske folks historie, selvforståelse og fremtid.

Eugen Rogan (født 1960) er professor i moderne mellemøsthistorie og leder af  Mellemøstcentret ved Oxford University. Han er forfatter til en række værker, bl.a. den internationale bestseller Osmannerrigets fald, der udkom på dansk i 2016. Arabernes historie er udkommet på en lang række sprog.
162,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave2
Trykt sideantal740
Udgivelsesdato13 jan. 2020
Sprogdan
ISBN trykt bog9788774674634
ISBN epub9788774673521