Persondataretlige Grundfigurer

360kr

Trykt udgave

Persondataretlige Grundfigurer

Af Peter Blume

Med EU-persondataretsforordningen er der sket væsentlige ændringer i den persondataretlige regulering, som ikke blot har praktisk, men tillige principiel betydning. Meget af det, som med persondataloven gælder i dag, vil fortsætte, men i en ny indpakning, samtidig med at egentlige nye tiltag ser dagens lys. Dette bliver en del af dansk ret, når forordningen får virkninger 25. maj 2018.

Denne begivenhed gør det nærliggende at overveje de grundlæggende retlige figurer, der understøtter databeskyttelsen og som har betydning for den interesseafvejning, som reguleringen hviler på. Et centralt spørgsmål er på hvilken måde relationerne mellem de registrerede og de dataansvarlige samt databehandlerne kan normeres således, at der en tilfredsstillende databeskyttelse og samtidig en realistisk mulighed for at anvende personoplysninger. Dette spørgsmål kræver konstant nye svar. Bogen indeholder overvejelser og refleksioner vedrørende en række af persondatarettens grundspørgsmål. 

Indholdsoversigt: 
Forord 
Kapitel 1. Tradition og nyt 
Kapitel 2. Reguleringsform 
Kapitel 3. Reguleringsmodel 
Kapitel 4. Behandlingsbetingelser 
Kapitel 5. Sikkerhed 
Kapitel 6. Rettigheder 
Kapitel 7. Den globale scene 
Kapitel 8. Realitet eller fiktion 
Kapitel 9. For hvem ringer klokkerne  
Kapitel 10. Offentlig eller privat sektor  
Kapitel 11. Persondatarettens ekspansive tendens 
Litteratur 
Domsregister 
Stikordsregister

Sider: 200

Udgivelse: 2017 Januar

ISBN: 9788757435375

e-handelsfonden


Gratis levering over 599kr

Når du køber for 599 kroner eller mere, er fragten gratis hvis du vælger at få din pakke leveret med GLS

100 % genbrugspapir

Alle Libris' produkter er med til at bevare og udvikle skovområder

Gå ikke glip af de gode tilbud

Få vores nyhedsbrev og få de gode tilbud, rabatkoder og spændende nyheder