Elon Musk

Få et unikt indblik i hverdagen og historien bag verdens vigtigste erhvervsleder, Elon Musk. Manden bag Tesla Motors. Erhvervslivets Iron Man.

Den utrolige beretning forestås af den erfarne teknologi-journalist Ashlee Vance. Bag firmaerne Tesla Motors, PayPal, SolarCity og SpaceX, står Elon Musk, hvilket gør ham til en af de mest driftige og mest succesfulde iværksættere i Silicon Valley. Bogen er skrevet med forfatterens eksklusive adgang til Elon Musk i utallige samtaler samt med hans familie og venner.

Det er beskrivelsen om rejsen fra en hård opvækst i Sydafrika til toppen af den internationale erhvervselite. Om en mand der ofte på randen af personlig ruin har revitaliseret et uddøende amerikansk industrielt produktionsapparat. Om nye innovative højder og anseelig modstand fra en etableret industri. Vance bruger fortællingen om Elon Musk til at udforske spørgsmålet: Er de bærende kræfter som skabte den moderne verden over et århundrede stadig konkurrencedygtige i en tid med massiv kynisk global konkurrence?

Elon Musk er en af de mest usædvanlige skikkelser i amerikansk erhvervsliv nogensinde – et nutidigt amalgam af ikoner som Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes og Steve Jobs. En ultra-karismatisk leder som inspirerer med et radikalt syn på alt fra design til software, fossile brændstoffer og kunstig intelligens.

Anmeldelser:

Anmeldelse fra Børsen:

Elon Musk er en usædvanlig person. Han er en af de mest toneangivende topchefer i dag. Han gider ikke dumme mennesker eller ligegyldig snak. Men han er samtidig en sammensat person. Hvis man er tæt på Elon Musk, er det et helt andet billeder, der tegner sig. Så er han nærværende og meget følelsesorienteret. Elon Musk er ikke et gennemsnitligt menneske. Bogen tegner et klart billede af et menneske, der har gjort en forskel, men også at det har omkostninger at skabe de ting, som han har gjort.

Anmeldelse fra Berlingske Tidende:

Hold da op! Hvis ikke du kender Elon Musk skal du bestemt læse bogen. Det skal du også, selv om du kender ham. Elon Musk er iværksætter og stifter af virksomheder som PayPal, Tesla Motors og SpaceX. Han er bosat i Los Angeles og har sydafrikansk (hvor han er født), canadisk og amerikansk pas. Forfatteren kender Elon Musk særdeles godt personligt, og bogen bygger da også på den kendsgerning, at Ashlee Vance var den første journalist/forfatter, som Elon Musk lukkede ind i sit helt personlige univers. Manden er mildest talt utrolig i sin tilgang til at iværksætte og lede – og må være en stor inspirator for enhver innovativ iværksætter og leder.

Anmeldelse fra Politiken:

Steve Jobs er død, men hans efterfølger som verdens måske mest revolutionerende innovator er Elon Musk. Han er den ekstremt driftige drivkraft bag Tesla Motors, SpaceX og Solar City, som på hver sit felt sætter nye standarder. For nærværende er Ashlee Vances biografi om Musk det bedste sted at gå hen, hvis man vil forstå, hvad der driver den visionære iværksætter.
Biografien er ujævnt skrevet, men man suser igennem den og bliver introduceret til et ekstremt viljemenneske. Hvis Musk når sine mål, og han er godt selvklar over, at han kan opfattes som skør, er han med til at sende de første mennesker til Mars, samtidig med at hans virksomheder og produkter bidrager til at mindske den globale opvarmning radikalt. Hvis han var nødt til at vælge, ville han direkte adspurgt hellere tage til Mars uden en returbillet og uden sine nærmeste end blive på Jorden sammen med dem.
At bryde grænser og komme først er alt for Elon Musk. Lidt skør er han.