Læs uddrag
Læs

Så havde helvede rejst sig

Om bogen: Lasse Einar Mortensens barndomserindringer Så havde helvede rejst sig er en sjælden og uforglemmelig læseoplevelse. En lille og følsom dreng og hans søster er plantet i det hårdeste og mest farverige christianshavnermiljø. Lasse Einar Mortensen beskriver miljøet i sin gade, så man aldrig glemmer det. Personerne står skarptegnede. Han har filmisk hukommelse, og det er sjovt og satirisk og den pure sandhed for os, der selv har set miljøet dengang i 50´erne og 60´erne.Det gribende og usædvanlige ved denne bog er, at Lasse Einar Mortensen får læseren med i børnenes verden, når han beskriver de oplevelser, som brændemærkede ham for livet. I de senere år er der skrevet mange bøger om lignende skæbner. Men aldrig en som denne barndomserindring, fordi selv i helvedet på børnehjemmet Øxenholt er der børn, der kærligt tager sig af hinanden og bekæmper ondskaben og magten. Den sorte humor, som også trivedes i koncentrationslejrene, hjælper de stærke til at overleve, og læseren vil aldrig glemme de børn, som ikke klarede den. – Jane Aamund 

Uddrag: Der lugtede fugtigt og sørgeligt, noget hen ad en støvet lugt som de ihærdigt havde forsøgt at skure væk med koncentreret sæbevand. Gulve, gesimser, hylder og gelændere i hele forhallen så selv i den dunkle belysning ud, som om de var skinnende rene. Alligevel skreg rummet på udluftning. Jeg slap ikke Susans hånd. Vi stod frysende midt på forhallens glatte marmorgulv og ventede. Kvinden fra børneværnet talte lavmælt med forstanderinden. Det var første gang, jeg hørte hende bruge en normal lang sætning, siden hun på trappen derhjemme var kommet med en eller anden sukkersød løgnehistorie, om at vi lige skulle ud at køre en lille tur.    

Om forfatteren: Lasse Einar Mortensen er født på Christianshavn i 1961 og voksede op i bydelen, længe inden den blev mondæn. Han har de seneste 20 år haft ledende stillinger i Maersk, SAS og Tivoli. Så havde helvede rejst sig er hans debut som forfatter.

223,50  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal334
Udgivelsesdato02 dec. 2013
Sprogdan
ISBN trykt bog9788793126015
ISBN epub9788793175549