Post War Identification – Everyday Muslim Counterdiscourse in Bosnia Herzegovina

Køb trykt bog
 
326,25  DKK
»Du kan ikke forstå, hvad krigen har gjort ved os. Ved første øjekast ser alt normalt ud, men det er det ikke. Intet er normalt. Krigen forandrede alting«. »Politikerne bliver ved med at fortælle os, at vi ikke kan leve sammen. Men på trods af det, så gør vi det.«
Udtalelserne stammer fra mennesker, der overlevede krigen i Ex-Jugoslavien, og som vi møder i Post-war Identification. Bogen er et unikt studie af livet efter krigen i en etnisk blandet by i Bosnien-Hercegovina. Under krigen i 1990´erne blev den lokale muslimske befolkning drevet ud af byen, men i dag er de vendt tilbage for at leve sammen med deres tidligere fjender. Disse mennesker forsøger nu at stykke et liv sammen af brudstykker, der består af traumer, nationalistisk propaganda, en ødelagt økonomi og minder fra tiden før krigen. Men i en ellers fortvivlet verden er der vokset en anti-nationalistisk diskurs op, som giver håb for fremtidig sameksistens.
Bogen viser, at forsoning ofte skabes nedenfra og op, snarere end i de politiske magtkorridorer. Dens forkus på hverdagsbaseret modstand yder et særdeles relevant bidrag til nyere tids antropologiske diskussioner af forholdet mellem diskurs, magt, nationalisme og vold.
Udgave1
Trykt sideantal315
Udgivelsesdato15 jul. 2008
Sprogeng
ISBN trykt bog9788779343139
ISBN pdf9788779347601
ISBN epub9788771246728
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig Libris nyhedsbrev
Tilmeld nu