Læs uddrag
Læs

Per Mikael Jensen. Bossen og bissen

Per Mikael Jensen er en af Danmarks mest markante og succesrige erhvervsledere. Med ansættelsen som topchef i Metro International træder den karismatiske mand ind i den internationale elite af topchefer og bliver den dansker, der er højst placeret på den internationale mediescene. Per Mikael Jensen repræsenterer en ny ledertype, der udfordrer de vante måder at tænke ledelse og ledere på. Det er desuden nogle lederegenskaber, som kan fungerer ud over de danske grænser, fordi de er funderet i ham som person og ikke i lærebøger. På den måde kan han inspirere mange, der går med ønsket om at blive ledere, men ikke føler sig tiltrukket af de traditionelle lederroller. Men hvem er han egentlig, denne lille tætte mand, der har som erklæret mål for sit liv at ville have det sjovt?

Og hvad er det han gør, som på rekordtid har ført ham ind i ledernes verdensklasse? Når man søger viden om Per Mikael Jensen, møder man et utal af mennesker, der godt kan lide ham, respekterer ham og beundrer ham. Kvinder falder for macho-stilen, og de nære venner taler ømt om ham. Per Mikael kan være umådelig hyggelig, afslappet og nærværende. Han elsker festligt lag, han er generøs og gerne den glade giver. Og alle hiver i mediebossen, der flyver og farer, spiser pindemadder og holder møder hen over morgenmaden og frokosten.

Der er dog også dem, der smiler anstrengt, når de hører Per Mikaels navn. Nogle af dem er selv ledere eller fremtrædende erhvervsfolk, og de synes, at han fører sig rigeligt selvbevidst frem. Er der nu også fuld valuta for alle pengene? Han er en ordenes mester, men magter han det lange, seje træk? Og er han ikke for kynisk og brutal over for medarbejdere, der enten ikke er plads til eller som ikke lever op til hans standard? Behøver han at kyle medarbejdere koldt på gaden, som han gjorde det på TV2? Han sætter en ære i at kalde folk ved fornavn, hvilket får én til at føle sig som en af vennerne. Men er man nu også det – eller er det bare et ledelsesredskab?

 

Bogen giver et facetteret og fascinerende portræt af en mand, der står ved sig selv. Han tror også på ære og værdighed, klare meldinger og værdien af fejltagelser. Han ønsker at være til at stole på. Han er ambitiøs ad helvede til, og sætter pris på at være The Boss. Også på de privilegier og lønnen, der følger med. Han elsker luksus, men han har ingen fine fornemmelser. I hvert fald ikke ret mange. For grundlæggende er det ikke i antallet af stjerner, at hans liv finder mening. Per Mikael Jensen kunne være mange steder i verden. Bare der er noget at bygge op. Noget at kæmpe for. Noget at tro på. Dette er en bog om Per Mikael Jensen som leder og som menneske. Det er ikke den fulde og hele og nøgne historie, for han er hverken færdig med at lede eller leve. Det er et indblik i en mand, der er på vej.

56,25  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal202 Sider
Udgivelsesdato22 jan. 2018
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788702255164