Om forfatteren

Jens Koldbæk har arbejdet professionelt med IT i hele sin karriere. Han arbejder nu som datawarehouse-udvikler og -arkitekt i Københavns Kommunes Koncernservice og har tidligere arbejdet som konsulent i en række andre danske virksomheder, bl.a. Nordea, KMD, Mærsk Data, NNIT, CSC og TDC.

Jens har endvidere skrevet en lang række titler for Libris, blandt andet Borger på nettet, Sådan starter du din egen virksomhed, Få styr på sikkerheden i Windows 7 og 8, Kom godt i gang med din pension og mange flere.

Læs uddrag
Læs

Pensions- opsparing

Hvor meget vil du få udbetalt i pension, når den tid kommer? Vil du have råd til at foretage dig de du har lyst til når du går på pension? Hvor meget vil din indkomst falde? Det kan være en god idé at overveje disse og lignende spørgsmål i god tid. Så har du nemlig mulighed for selv at gøre noget ved det, hvis din pension ser ud til at blive for lille. I aviserne og på nettet flyder det over med information om pensionsopsparinger, pensionsforsikringer, rådgivning, investering og en masse andet, som det kan være svært at finde rundt i for den almindelige forbruger. Med dette hæfte, rydder vi op i pensions-junglen og præsenterer en ligefrem vejledning til, hvordan du optimerer din pensionsopsparing

Nu om dage har de fleste lønmodtagere en eller anden form for arbejdsmarkedspension. Men hvis din opsparing i din arbejdsmarkedspension er for lille i forhold til dine behov, kan du vælge at oprette en individuel tillægspension eller pensionsopsparing. Hvis du ikke er omfattet af en arbejdsmarkedspension, f.eks. fordi du er selvstændig, kan du vælge at tegne en individuel pensionsordning i  din bank eller i et pensionsselskab, for at opnå de samme fordele. Du kan på den anden side også vælge helt selv at stå for opsparing til din pension, og dermed spare udgifter til administration og gebyrer.

Her i hæftet gennemgår vi disse spørgsmål og mange af de forskellige værktøjer, du kan benytte på nettet, for selv at få overblik over, og styr på, din egen pension.Pensionstilværelsen synes langt væk når man er midt i arbejdslivet, og det kan ofte ses på den opmærksomhed, man ofrer sin pensionsopsparing. Men det betaler sig i længden at sætte sig ind i det. Hvor meget vil du få udbetalt i pension, når den tid kommer? Vil du have råd til at foretage dig det du har lyst til, når du går på pension? Hvor meget vil din indkomst falde? Det kan være en god idé at overveje disse og lignende spørgsmål i god tid. Så har du nemlig mulighed for selv at gøre noget ved det, hvis din pension ser ud til at blive for lille. Nu om dage har de fleste lønmodtagere en eller anden form for arbejdsmarkedspension. Men hvis din opsparing i din arbejdsmarkedspension er for lille i forhold til dine behov, eller hvis du slet ikke har en arbejdsmarkedspension, kan du vælge at oprette en individuel tillægspension eller pensionsopsparing. Du kan på den anden side også vælge helt selv at stå for opsparing til din pension, og dermed spare udgifter til administration og gebyrer. Som selvstændig har du herudover flere andre muligheder for at spare op til pension. Her i hæftet gennemgår vi disse spørgsmål og mange af de forskellige værktøjer, du kan benytte på nettet, for selv at få overblik over – og styr på – din egen pension. Hæftet henvender sig til alle, der er i gang med karrieren, enten som lønmodtager eller selvstændig.
99,00  DKK
Pdf & Epub
Inkl. online adgang
Udgave1
Trykt sideantalN/A
Udgivelsesdato16 okt. 2015
Udgivet afForlaget Libris
Sprogdan
ISBN trykt bog9788778536686
ISBN pdf9788778536693
ISBN epub9788778536709