Olivia Holm-Møller

raderinger og kunstnerliv

Olivia Holm-Møller (1875-1970) hører til de kendte danske kunstnere. Alligevel er bogen Olivia Holm-Møller – raderinger og kunstnerliv den første mere dybtgående fortælling om hendes kunst og kunst­nerliv.

Bogens fokus er på Holm-Møllers godt 200 raderinger, hvoraf hovedparten fra omkring 1934 er et veritabelt højdepunkt i det 20. århundredes danske kunst. Med deres poetisk forenklede streger står Holm-Møllers ridsede landskaber, portrætter, dyr, badende og arbejdende mennesker som et monument over det jordbundne liv på landet og glæden ved tilværelsen under solen.

Kunsthistoriker Lennart Gottlieb beskriver og fortolker raderingerne i sammenhæng med forandringerne i Olivia Holm-Møllers tilgang til menneskene og verden gennem et ekstraordinært langt liv som kunstner. Først som billedhugger og siden især som maler – alt sammen akkompagneret af et væld af aldrig før sete fotografier fra Holm-Møllers og hendes nærmeste families fotoalbum.

Lennart Gottlieb (f. 1953) er dr.phil. og har et omfattende kunsthistorisk og kunstkritisk forfatterskab bag sig. Han har desuden stået for tilrettelæggelsen af et stort antal udstillinger på bl.a. ARoS Aarhus Kunstmuseum, Kunstforeningen Gl Strand, Ny Carlsberg Glyptotek og Statens Museum for Kunst.
281,20  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal288
Udgivelsesdato11 nov. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788788275438