Farlige våben – spændingsroman

Dette produktet er ikke tilgængeligt
Rosenkilde & Bahnhof påbegynder nyudgivelserne af Eric Amblers spionthrillere i 2014.

Midt i den malaysiske jungle finder en ung inder et våbenlager, som kommunistiske oprørere har forladt. For den unge inder repræsenterer våbnene intet andet end mulighed for at rejse penge til at finansiere drømmen om eget firma, og han beslutter sig for at smugle våbnene ud af junglen og hele vejen til Indonesien.   
Hans forretningsambitioner og en foretagsom kinesisk handelsfamilie, der arrangerer våbensmuglingen, mixes i en farlig cocktail med det amerikanske par Greg og Dorothy Nilsen. To amerikanske turister på krydstogt i Fjernøsten, der bliver brugt til at legitimere våbensmuglingen.   
Som så mange af Amblers romaner rummer Farlige våben Amblers tilbagevendende tema om ”det uskyldige menneske i den store verden”, hvor den naive og godhjertede mand kommer ud, hvor han knap kan bunde, ved at gøre det forkerte med de rigtige intentioner.   
Tidens tand har givet romanen et ekstra niveau, som Ambler ikke kan have forudset, men sikkert ikke ville være blevet overrasket over. Amerikaneren Greg Nilsen mener, han er patriotisk ved at hjælpe den antikommunistiske sag. Overbevist om, hvem han kæmper imod, tænker han ikke så meget over, hvad de mennesker, han bevæbner ved sin våbensmugling, kæmper for. Det var, før religiøs ekstremisme var en del af menigmands ordforråd.    

Om forfatteren: Eric Clifford Ambler (1909-1998) begyndte sin forfatterkarriere i begyndelsen af ​​1930'erne, og etablerede hurtigt et ry som en thriller-forfatter af ekstraordinær dybde og originalitet. Han er ofte krediteret som opfinderen af ​​den moderne politiske thriller.   
Ambler begyndte sit arbejdsliv på et ingeniørfirma, og senere som tekstforfatter på et reklamebureau, mens han skrev i sin fritid. Hans første roman blev udgivet i 1936 og da hans ry som romanforfatter voksede begyndte han at skrive på fuld tid. Under krigen blev han udstationeret til Hærens Film Enhed, hvor – blandt andet - skrev Vejen frem sammen med Peter Ustinov.   
Han flyttede til Hollywood i 1957 og skrev manuskript til nogle mindeværdige film, herunder   A Night to Remember (Titanic) og The Cruel Sea (Havet sletter alle spor), som han blev Oscar-nomineret for.   I en karriere der spænder over 60 år skrev, skrev Eric Ambler nitten romaner og blev tildelt Crime Writers' Association Gold Dagger Award for Passage of Arms (Farlige våben) i 1960. Han blev gift med Joan Harrison, der skrev eller co-skrev mange af Alfred Hitchcocks filmmanuskripter - faktisk organiserede Hitchcock deres bryllup.   

“Uden sammenligning vores bedste thriller forfatter”   Graham Greene   

“Den kilde, vi alle trækker på”   John Le Carre     

Eric Ambler: ”Dorothy Sayers gjorde krimien stueren – hvorfor skulle jeg ikke gøre det samme med spionromanen?”                      
Udgave1
Trykt sideantal274
Udgivelsesdato27 jun. 2014
Sprogdan
ISBN trykt bog9788771287868
ISBN epub9788771287936
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig Libris nyhedsbrev
Tilmeld nu