Om forfatteren

Jens Christian Grøndahl (born 9 November 1959 in Lyngby) is a Danish writer.

His novel An Altered Light was shortlisted for the 2006 International IMPAC Dublin Literary Award.

In 1998 he won the Danish booksellers award De Gyldne Laurbær (The Golden Laurel) for his novel Lucca.


In 2017, Grøndahl went on the record stating that "It's never the woman's fault if a man decides to attack her. But, that said...well, when I look at the picture of the victim, the way she let herself be photographed, the look she gives the camera...I can't help but think that this is a girl who's looking for trouble." regarding the beheading of journalist Kim Wall.

En ukendt frihed

En ukendt frihed er bogen til den frankofile og til de mange læsere, der holder af Jens Christian Grøndahls atmosfæreskabende sprog, af Jan Sivertsens kraftfulde farver og af smukt boghåndværk – alt sammen underspillet og bjergtagende på samme tid. En ukendt frihed er nok det tætteste, vi kommer en poetik fra Grøndahls hånd.

I tre tekster udforsker Jens Christian Grøndahl den inspiration, han gennem årene har fundet i fransk litteratur, kunst, film og musik. Genrerne er forskellige og spænder fra essay over novelle til en blanding af fortælling og prosadigt. Undervejs reflekterer forfatteren over forholdet mellem blikket og verden, manden og kvinden, kunsten og håbet. Fra Claude Monets åkander over Marcel Proust og avantgardeinstruktøren Alain Resnais til Henri Matisses portræt af en pige ved havet og Olivier Messiaens hjerteskærende kvartet skrevet i en tysk krigsfangelejr.

Bogen er illustreret med 21 akvareller af Jan Sivertsen, der i en menneskealder har boet og arbejdet i Paris, dybt præget af det franske maleris ånd og farve.
192,50  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal116
Udgivelsesdato15 okt. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788793557437