Læs uddrag
Læs

Den Kongelige Egyptiske Automobilklub

“Nyt pragtstykke fra forfatteren til Yacoubians hus… En roman i bengalsk belysning, kulørt som souken i Kairo, forførende som en nat på Nilen”– Politiken

“familiers brogede, fantastiske, sørgmodige, elskelige, dumdristige, sensuelle historier vælter ud af romanen i et farverigt, festligt, saftigt og fuldstændig vidunderligt fyrværkeri.” – Kristeligt dagblad

“Alaa Al-Aswanys  roman er som en køretur i den lækreste læselimousine.” – Politiken 

“En sprudlende, forrygende, eksotisk og spændende roman, der damper af stærke følelser og sex. Alaa Al-Aswany brød igennem internationalt med bogen Yacoubians hus. Den kongelige egyptiske automobilklub er om muligt endnu bedre.. – Litteratursiden.dk

Den Kongelige Egyptiske Automobilklub er en sprudlende roman om livet i Cairo under de sidste år af den britiske besættelse. En roman om livet bag hjemmets fire vægge og bag Automobilklubbens smukke facade, hvor både hasard- og magtspillet blomstrer. De første bilejere i Egypten er rige europæere, og de beslutter at stifte Den Kongelige Egyptiske Automobilklub. Der er enighed om ikke at acceptere egyptiske medlemmer i den fashionable klub, mens man dog er parat til at tåle egyptiske tjenestefolk.

Tjenerne ledes af Koo. Han er kongens fortrolige og dermed en ekstremt magtfuld mand, der kynisk kontrollerer de ansattes liv og nidkært sørger for at opretholde magtbalancen i Automobilklubben.Said, Kamil, Mahmoud og deres søster Saliha står på tærsklen til voksenlivet. Deres far, der tidligere var en velhavende mand, er nu ansat som lagerarbejder i Klubben og udholder det ofte ydmygende arbejde for at forsørge sin familie. Man følger de fire søskende på skift, deres dagligdag, deres drømme, håb og frygt.

Skæbner væves sammen, og drømme brister med grufulde konsekvenser, mens den solidt forankrede magtbalance i Automobilklubben viser sin skrøbelighed og langsomt krakelerer.Aswany skriver så støvet og mynteduften står om siderne. Man ser Kamil, Saliha og alle de andre personer lyslevende for sig og gribes af deres lykke og deres lidelser. Fascinerende og dramatisk løfter Aswany sløret til egypternes intime liv.

Alaa al-Aswany (f. 1957) er uddannet tandlæge og har på trods af sin succes som forfatter fortsat sin egen tandlægeklinik i Cairo.

Aswanys debutroman Yacoubians Hus er solgt i mere end en million eksemplarer på verdensplan. Bogen var tillige den bedst sælgende roman i den arabiske verden i mere end fem år. Han har desuden skrevet romanen Chicago, novellesamlingen Bokserhunde i alle farver og artikelsamlingen Egyptens tilstand.Aswanys bøger er oversat til 29 sprog og udkommer i mere end hundrede lande.
242,94  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal572
Udgivelsesdato21 aug. 2014
Udgivet afHr. Ferdinand
Sprogdan
ISBN trykt bog9788792639905
ISBN epub9788793166226