Danmark besat – Krig og hverdag 1940-45

Køb trykt bog
 
284,33  DKK
Ny revideret jubilæumsudgave

Det var Danmarks overlevelse, der stod på spil, da tyske tropper rullede over grænsen tidligt om morgenen den 9. april 1940. Alligevel valgte regeringen at indstille kampene, næsten inden de var begyndt. For danskerne fulgte fem års besættelse. Uanset hvem man var, betød det, at man skulle indordne sig og vænne sig til et liv med nye begrænsninger. Mange bakkede op om den officielle samarbejdspolitik, nogle gjorde modstand, og atter andre udnyttede de nye muligheder, besættelsen gav. Samarbejdet med besættelsesmagten gav den nationale selvfølelse et knæk, som spøger den dag i dag.

Danmark besat knyttes trådene fra 70 års udforskning af besættelsesårene til en samlet fortælling om det danske samfund under besættelsen. Det er en historie, der begynder længe før den 9. april og har forgreninger langt uden for landets grænser. Det er en historie, der handler om demokrati og diktatur, om heltemod og opportunisme, om overlevelse og tilpasning. Men først og fremmest er det historien om modsætninger og sammenhæng i det 20. århundredes danmarkshistorie.

OM FORFATTERNE:

Claus Bundgård Christensen (f. 1968), ph.d. og lektor i historie ved Roskilde Universitet. Er forfatter og medforfatter til en række bøger om Første Verdenskrig, Anden Verdenskrig og besættelsen.

Joachim Lund (f. 1967) ph.d. og lektor i moderne dansk og europæisk historie ved CBS. Har udgivet en række bøger og artikler om besættelsestidens politiske og økonomiske forhold.

Niels Wium Olesen (f. 1963) er ph.d. og lektor i Historie på Aarhus Universitet siden 2004 og var før leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden. Han har gennem 25 år publiceret bredt i ind- og udland om dansk og europæisk historie i det 20. århundrede.

Jakob Sørensen (f. 1973), ph.d. og lektor på Københavns VUC. Tidligere museumsinspektør på Frihedsmuseet og forfatter til en række bøger om Anden Verdenskrig og besættelsen.

ANMDELDELSER:

"Det er en imponerende og yderst læsværdig bog, der bør læses også af de yngre generationer for hvem, de fem år måske ikke står så klart" - Dansk Historisk Fællesråd 

"En klassiker i besættelseslitteraturen" - Herning Folkeblad

"Et moderne hovedværk om Danmark under krigen" - Ekstra Bladet

"Fagligt set er man som læser i de bedste hænder. Forfatterkollektiver har derudover haft held med at give bogen et sprogligt enhedspræg, en effektiv hybrid af informationsmættet leksikalsk sagprosa og dramatisk fremadskridende fortælling." - Kristeligt Dagblad

"Vægtigt bud på standardværket om besættelsen" - Avisen Danmark

"Danmark besat lykkedes både som oversigtsværk, der forsøger at give en samlet, perspektiverende fortælling om hele besættelsen, inklusiv tiden, der kom før og som fulgte umiddelbart efter, og som syntese i betydningen en sammenhængende tolkning af, hvad det var, der skete, og hvorfor." ♥♥♥♥♥ - Politiken

"Tæt på at være den ultimative beskrivelse af de fem lange år" - Berlingske 

"Det er en fremragende, flot illustreret bog med imponerende respekt for sin læser "- Weekendavisen
Udgave5
Trykt sideantal953
Udgivelsesdato02 apr. 2020
Sprogdan
ISBN trykt bog9788793772281
ISBN epub9788775147878
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig Libris nyhedsbrev
Tilmeld nu