Kniven i ilden

Kniven i ilden er en fængslende historisk roman fra Finnmarken – som får dig til at mærke kulden fra sneen og varmen fra bålet og lugte blodet efter rensdyrslagtningen. 

Året er 1859. Brita Caisa Seipajærvi spænder skiene på for at gå den lange vej fra Finland til Norge. Brita Caisa er en smuk og stærk kvinde, som kan helbrede dyr og mennesker. Med sig på rejsen har hun sine to små sønner, som er født udenfor ægteskabet og med forskellige fædre. Målet er Bugøynes, hvor det siges, at havet koger af torsk. Undervejs møder hun Mikkel, og de to indleder et hemmeligt og lidenskabeligt kærlighedsforhold. 

Kniven i ilden er inspireret af Ingeborg Arvolas egen tipoldemors liv og er den første bog i den historiske trilogi Sange om Ishavet. 


Norske Ingeborg Arvola er født i 1974. Hun har skrevet en række bøger for voksne og børn og har modtaget Cappelenprisen, Havmannprisen og Kulturdepartementets litteraturpris. Kniven i ilden vandt Brageprisen 2022 og er nomineret til Bokhandlerprisen for bedste roman. Romanen er solgt til oversættelse i en række lande.
243,71  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal440
Udgivelsesdato31 aug. 2023
Udgivet afGutkind
Sprogdan
ISBN trykt bog9788743405580