Det medfølende vidne

Sjælesorg og traumer

Bogen handler om traumer i et sjælesørgerisk perspektiv og henvender sig til alle med interesse for dette felt: præster, læger, psykologer, pædagoger og andre, der arbejder med omsorg for mennesker.

Traumer forsvinder ikke af sig selv. De er som uvelkomne gæster. De fylder og larmer og tager opmærksomheden. De holder os vågne om natten, stjæler tankerne om dagen og styrer kroppens reaktioner. De holder glæde og frimodighed nede og gør os utrygge. Og traumer spærrer for udsigten til det gode.

Derfor er der behov for medfølende vidner. Når mennesker med traumer bliver mødt af et medfølende blik, kan der opstå livfuldhed og selvstændighed, som netop er det, der er blevet frataget et traumatiseret menneske.

Bogen formidler sjælesørgerisk viden og erfaringer med traumer. Forfatterne skildrer sjælesorgssamtaler med mennesker med traumer og præsenterer nyere teoretisk viden om traumer fra teologiens, filosofiens og sociologiens tradition.

Vi håber, at vores skildring af mødet med et traumatiseret menneske i sjælesorgssamtalen kan give læseren inspiration til at tale med mennesker med traumer af den ene eller anden slags.


Hanne Pahuus, uddannet inden for teologi og kristendomskundskab, underviser og supervisor og tidligere sognepræst.

Lone Vesterdal, uddannet cand. mag. og cand. theol., master i sjælesorg og sognepræst. 

Omtale

"Det er interessant, vedkommende og lærerig læsning (...) Jeg kan godt lide denne type bøger, som uden at give køb på fagligheden – nærmere tværtimod! – sætter teologien i spil med den faglige praksis (...) ”Det medfølende vidne” er en god bog, som kan hjælpe os alle til at gå ind i mødet med egne og andres traumer. Jeg har lært meget af den og vil varmt anbefale den til alle, der arbejder med omsorg for mennesker. Mig bekendt findes der ikke en tilsvarende udgivelse på dansk. I den forstand er der tale om et originalt bidrag. Alene af den grund fortjener den at blive læst."
- Kirke.dk
258,69  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal173
Udgivelsesdato16 maj 2023
Udgivet afEksistensen
Sprogdan
ISBN trykt bog9788741009995