Første Samuelsbog & Anden Samuelsbog

Bibelen læst af … er en serie af bøger, der åbner Bibelens forunderlige verden. Ingrid Ank tager Samuelsbøgerne under kærlig og krigerisk behandling.

Første Samuelsbog og Anden Samuelsbog er placeret i Det Gamle Testamente i den del, man kalder De historiske bøger. Genremæssigt er bøgerne således beslægtet med bl.a. Krønikebøgerne og Kongebøgerne. Der er usikkerhed om affattelsestidspunktet. Samuelsbøgerne handler om den sidste dommer i Israel og forvandlingen af Israel til et kongedømme.
Persongalleri: Samuel, Saul og David og ikke mindst Batseba. Fortællingerne er fulde af kulørt forsidestof: hævn, mord, familieopgør, voldtægt, sex og kærlighed.

Omtale


”★★★★★ (...) Ny bibelserie er både modig, generøs og sjov (...) Anks lille bog sprudler af fortællingsglæde og tegner begavede streger på tværs af tid og kulturer, der gør læseren klogere og nysgerrig efter selv at læse de gamle fortællinger med nye øjne.”
- Kristeligt Dagblad

"Hun skriver fabulerende og meddigtende (...) aktualisere[r] bibelteksterne (...) vil være inspirerende for enhver religionslærer."
- Fagbladet Religion

”En serie, der er værd at sætte alt andet til side for. (…) skrevet med sprogligt og intellektuelt overskud, hvilket gør dem lette at gå til og en fornøjelse at læse.”
- Grundtvigsk Tidende 
105,00  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal76
Udgivelsesdato27 apr. 2023
Udgivet afEksistensen
Sprogdan
ISBN trykt bog9788741009483