Om forfatteren

Sally Rooney (born 20 February 1991) is an Irish author. Her debut novel, Conversations with Friends, was published in 2017. It was followed by Normal People in 2018.

Samtaler med venner

Frances går på universitetet og drømmer om at blive forfatter. Sammen med sin bedste veninde Bobbi, som også er hendes ekskæreste, optræder hun til spoken word-arrangementer i Dublin. En aften møder de to veninder fotografen Melissa, der gerne vil interviewe dem. Hun præsenterer dem for sin mand Nick, og mens Bobbi bliver betaget af Melissa, begynder Frances at flirte med Nick. Det bliver startskuddet til en række intime forviklinger, der både er intense og komiske.  

Samtaler med venner er et feministisk firkantsdrama, som udspiller sig i det krydsfelt mellem følelser, politisk bevidsthed og sociale koder, der kendetegner Sally Rooneys forfatterskab. Romanen blev Rooneys internationale gennembrud og gjorde hende fra starten til en af de mest markante stemmer i sin generation. 

Denne udgave indeholder også novellen Concord 34, der for første gang er tilgængelig på dansk. 

Sally Rooney (f. 1991) er fra Irland og en af sin generations største forfattere. I 2020 blev hendes roman Normale mennesker til en anmelderrost tv-serie, og i 2022 fulgte en tv-serie af Samtaler med venner. Hendes seneste udgivelse er romanen Skønne verden, hvor er du, der ligesom de to foregående bøger blev en international bestseller.
138,08  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave0
Trykt sideantal300
Udgivelsesdato11 maj 2023
Udgivet afGutkind
Sprogdan
ISBN trykt bog9788743404903