Gåseholmen

Da et ungt par flytter til det naturskønne Gåseholmen, begynder de at tænke over alle de mennesker, der gennem tiden har levet deres liv på dette sted. Den unge kones tanker går på langfart, og hun forestiller sig historiens gang på stedet. For hendes indre blik og for læseren oprulles at stykke fantastisk danmarkshistorie fra de ældste tider til nu.         

Uddrag af bogen 
Da vi kom herud, Torben og jeg, syntes vi, det var en ny, jomfruelig jord vi byggede på, men siden er vi blevet klogere. Først fandt vi stenøksen, den lå et par spadestik nede, gulgrå med afslag midt i den fint slebne overflade. Det var Torben, der fandt den, han vaskede den af og lagde den til side, den skulle have sin plads i vores nye hus. Som tegn på at andre havde boet her før os.    
Senere, det var i efteråret, da jeg blev klar over at vi ventede Uffe, ville jeg plante et træ til mit ufødte barn, en ask, for en ask er et gammelt dansk træ. Jeg havde hentet spaden og var begyndt at grave da jeg stødte på skeen. Det var en gammel tinske, en pæn spiseske med et meget enkelt mønster, kasseret, eller tabt, engang i en fjern fortid. Også den blev vasket af og nu hænger den på vægge over komfuret, jo, der må da have været andre mennesker her før os.         

Om forfatteren 
Birthe Gyldion debuterede som romanforfatter i en alder af 91 år i 2017. Siden er det blevet til en række romaner.    
   
Af samme forfatter:   
Teknisk vidunder 
Gjorde vi? 
En underlig historie 
Forløb 
Granly 
Barndom på brosten 
Vejen gennem Malizia
243,71  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal601
Udgivelsesdato20 jan. 2023
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775758494