Diglit

den nye litteratur på nettet

Flashdigt, facebooklitteratur, hyperfortælling, twitteratur, iPad-roman. I takt med digitaliseringen skyder nye litterære formater frem, som kræver nye opmærksomhedspunkter for tekstanalysen.



diglit #den nye litteratur på nettet introducerer til digital litteratur og dets nye genrer. Mange unge forfattere udnytter de teknologiske platforme. Derfor er bogen også en introduktion til samtidslitteraturen, dens begreber og litterære former.



Hvert kapitel har en gennemgang af stof og begreber med tilhørende øvelser, der veksler mellem analyse og kreativ tekstproduktion, hvor eleverne fx skal imitere en idé, stil og sprog i et litterært værk. I det hele taget er skriftlighed et bærende didaktisk princip i bogen.



Digital litteratur klæder eleverne på til at blive gode læsere af det 21. århundredes komplekse medie- og tekstunivers, hvor litteratur optræder i forskellige medier og med forskelligt samspil mellem ord, lyd, billede og bevægelse. Når man beskæftiger sig med digital litteratur, arbejder man på én gang med sprog, litteratur og medier.


154,69  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal159
Udgivelsesdato01 maj 2017
Sprogdan
ISBN trykt bog9788779968943