Cervantes´ Don Quijote

Don Quijote beslutter sig for at drage ud i verden og gøre alt det han har læst om i ridderromanerne han er så fascineret af. Han vil være vandrende ridder og rette op på al uret i verden, bringe sig selv i farlige situationer og skaffe sig ære og berømmelse. Men desværre er hans virkelighedsopfattelse så stærkt farvet af ridderromanerne at han har meget svært ved at adskille fantasi fra virkelighed. Og ironisk nok ender litteraturelskeren selv som litterær figur.

Don Quijote handler om drøm og virkelighed, om realitet og fiktion. Er det muligt at finde og udleve det ideale i virkeligheden? Hvordan skal et menneske forholde sig når det gælder virkeligheden? Kan vi ændre verden, eller ændrer verden os? Hvilke ideer må vige når friheden føres ud i livet? Afhænger dommen over en handling af resultatet eller af dens moralske kvalitet og intention? Er helte overhovedet mulige?

I L´art du roman skriver Milan Kundera om Don Quijote:
»Da Gud langsomt forlod den plads, hvorfra han havde styret universet og dets værdiorden, skilt godt fra ondt og givet hver ting en mening, trådte don Quijote ud fra sit hus, og han kendte ikke verden igen. Den fremtrådte pludselig, nu hvor den øverste dommer var borte, med frygtelig flertydighed; den guddommelige, eneste Sandhed opløstes i relative sandheder i hundredvis, som menneskene delte imellem sig. Således fødtes nyere tids verden og med den romanen, dens billede og model.«

Don Quijote er den anden udgivelse i Dansklærerforeningens serie Illustreret Verdenslitteratur.
326,56  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal0
Udgivelsesdato07 dec. 2009
Sprogdan
ISBN trykt bog9788779964495