Det åbne land i hjertet

Det store land på kontinentet Goulan invaderede for ti år siden nabolandet Tolakin for at erobre Tolakins oliefelter. Goulan tabte dog krigen og slås nu med en mærkbar energikrise. Landet er fuldt af utilfredse indbyggere, sikkerhedspolitiet slår hårdt ned på alle, der ytrer mishag.
Øen Lunao blev bosat af udvandrere fra Goulan for tre hundrede år siden. Derefter har der ikke været kontakt mellem de to lande. Nu har dissidenterne sendt en besked til øen.
Derovrefra ankommer kvinden Lou. Hvad ønsker dissidenterne? Hvordan går det Lou i et samfund præget af uro, fattigdom og mistillid? For to andre mennesker, krigsveteranen Ker og godsejerdatteren Tain, kommer mødet med Lou til at forandre deres liv. Heller ikke Lou er den samme, da hun vender hjem til Lunao med en stor opgave.

Uddrag af bogen
Ker valgte selv at flytte til dette øde sted for tre år siden, langt væk fra de byer, hvis stinkende ruiner stadig hjemsøger hans mareridt. Verden er blevet overskuelig, her lykkes det for det meste at glemme det, han ikke ønsker at huske.Han er ved at stable æblekasserne i skuret, da kvinden når op over den sidste bakke, han bliver stående med den tunge æblekasse i armene. Hendes hår er kort, mørkt og lokket, hun bærer bukser og skjorte af mørkeblåt lærred, om halsen har hun et par tynde lædersnore med smykker, slebne sten og metal. Hun standser over for ham med et lille smil og stiller sin rygsæk fra sig. Han sætter æblekassen. Goddag.Hun giver hånd. Goddag. Jeg hedder Lou.

Om forfatteren 
Anne Marie Têtevide (f. 1947) er tidligere lærer/studievejleder på HF-enkeltfag og på skrivekurser. Hun lever nu som oversætter og forfatter og har tidligere udgivet seks romaner og en samling fortællinger.
162,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal198
Udgivelsesdato10 dec. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775759040