Sporskifte

et liv i verdens brændpunkter

NY REVIDERET UDGAVE

Iraks grænseland suste forbi udenfor, mens jeg kørte bilen alene igennem det støvede landskab, hvor ørkenen bølgede i temperaturer tæt på 50 grader. Et stykke fra grænsen holdt jeg ind til siden, tog den store grå vinterjakke fra Danmark på og fyldte dollarsedler i lommerne. Jeg fordelte pengesedlerne, så godt jeg kunne, og satte bilen i bevægelse mod den irakiske grænse. Jeg var blevet 59 år, og selvom jeg nu ikke alene var mor til seks, men også bedstemor, var jeg atter taget ud på eventyr. For et par måneder siden svømmede jeg med pensionister. Nu smuglede jeg amerikanske dollars ind i Irak et par gange om måneden…

Allerede som barn drømmer Anna Eckhoff om spænding. Da hun er 12 år, løber hun i al hemmelighed rundt i Nakskovs inderfjord for at træne til de olympiske lege i Tokyo. Først over 40 år senere udlever hun barndomsdrømmen om at kombinere spænding med rejser. Inden da har hun nået at opfylde en anden drøm – at blive gift og få mange børn.

Som 56-årig skifter Anna Eckhoff den trygge tilværelse i Allerød ud med krævende opgaver i krigszoner, hvor hun bliver udstationeret første gang. Og selvom der er mange udfordringer ved at ændre livsstil så sent i livet, er Anna Eckhoff aldrig i tvivl – det er i verdens brændpunkter, hun hører til.

I løbet af de næste 15 år arbejder Anna Eckhoff i 10 forskellige lande, blandt andet Irak, Sudan, Palæstina, Afghanistan og Libyen. Her møder hun et væld af internationale medarbejdere og lokale – et liv med både givende og opslidende relationer, der indimellem får hende til at føle, at hun er deltager i Robinson Ekspeditionen. Anna Eckhoff får arbejde i både NGO- og EU-regi og oplever, hvor vidt forskellige interesser der styrer verdens gang.

Som 71-årig vender hun hjem til sine 6 børn og 12 børnebørn i Danmark, men opdager, at hun fortsat gerne vil arbejde. Og at en del af hende stadig længes ud…

Sporskifte – et liv i verdens brændpunkter er Anna Eckhoffs personlige fortælling om at turde gå efter sine drømme, selvom omgivelserne ryster på hovedet ad en, og om den udvikling, hun gennemgår i verdens brændpunkter.
226,69  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave2
Trykt sideantal328
Udgivelsesdato03 okt. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788792769350