Postkortet

Mellem de sædvanlige nytårshilsner dukker der i januar 2003 et mystisk postkort op i postkassen hjemme hos Anne Berests familie. Der er ingen hilsen eller afsender – den, der har sendt kortet, ønsker tydeligvis at være anonym. Motivet på forsiden er det gamle operahus i Paris, Garnier-operaen, på bagsiden står der blot fire navne: Ephraïm, Emma, Noémie, Jacques. Det er navnene på Annes mormors forældre og hendes bror og søster. Alle fire døde i Auschwitz i 1942. 

Seksten år senere beslutter Anne sig for at undersøge, hvem der i sin tid sendte det foruroligende postkort. Det sender hende hundrede år tilbage i familiehistorien til hendes jødiske oldeforældre, Ephraïm og Emma, der rejser fra Rusland over Palæstina og Letland og ender med at slå sig ned i Paris, inden krigen kommer og vender deres tilværelse på hovedet. 

Med hjælp fra blandt andet en privatdetektiv og en håndskriftsekspert forsøger Anne at dykke ned i historien og få svar på spørgsmålene: Hvem har sendt postkortet – og ikke mindst, hvorfor har vedkommende sendt det? Og hvordan kan det være, at hendes mormor, Myriam, som den eneste i familien overlevede krigen? 


Pressen skriver: 

"En roman, der virkelig gør indtryk." 
♥♥♥♥♥ – Femina 

"»Postkortet« er en gribende familieroman ... Anbefales på det varmeste." 
★★★★★ – Jyllands-Posten 

"Indfølende og nuanceret." 
★★★★★ – Magasinet LIV 

"Anne Berest er en stor skribent, og »Postkortet« er en vigtig bog om fortidens ondskab."  
– Berlingske 

"Spændende og dramatisk familiehistorie." 
– Litteratursiden.dk
243,71  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal492
Udgivelsesdato20 okt. 2022
Udgivet afAlpha Forlag
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772391038