Alexander takker af

Alexander på 74 er indlagt på hospitalet med en blodprop i lungen. Hans datter Tina forærer ham en fotobog med billeder fra hans liv. Den får ham til at tænke tilbage på sin ungdom og på sit mangeårige ægteskab med Marianne, men måske især på det usagte og skjulte, for det viser sig, at en fotobog ikke nødvendigvis indeholder billeder af det, der er det allervigtigste i tilværelsen. Alexander takker af er en underholdende og tankevækkende roman. Den handler om livet, der er værd at leve, selvom det ikke altid former sig, som vi forestillede os og håbede på.       

Uddrag af bogen 
En søndag formiddag havde hun ikke sit almindelige tøj på, som hun plejede, da hun åbnede døren, men bare en morgenkåbe. Da han kom ind i entreen, slog hun den til side og begyndte at synge Lille mus kom op i hullet, kom og leg tagfat, har du ikke lyst at lege med min missekat. Han var ikke så vild med det med den lille mus, for godt nok var han måske ikke ligefrem Alexander den Store, men han syntes da selv, at han ikke havde noget at skamme sig over på den front, men at komme op i hullet og lege tagfat syntes han til gengæld vældig godt om. Det var ikke en af de godnatsange, der stod på repertoiret, da vi fik Tina, tænker han.

Om forfatteren 
Niels Bredager har tidligere fået udgivet tre romaner: En ensom ulv, Spotlights og Byen under himlen. Han har samlet inspiration til sit virke som sangskriver og forfatter gennem et liv som kordreng, avisbud, lagerarbejder, hjemmehjælper, flyttemand, lærer og skoleleder.
142,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal152
Udgivelsesdato21 nov. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775758838