Læs uddrag
Læs

Med franske øjne

En samtale med Francois Zimeray

Efter fem år som Frankrigs ambassadør i Danmark er François Zimeray kommet til at holde meget af vores flade land, af danskerne og af danske værdier. »Danmark er prototypen på et samfund i balance, som Frankrig og hele verden kan lære af. I bør derfor promovere jeres værdier og udbrede dansk kultur, siger Zimeray og fremhæver bl.a. lighed mellem kvinder og mænd, respekt for børn, en afslappet livsform og evnen til at kunne samarbejde og blive enige.

Med den fremmedes øjne fortæller Zimeray i samtalebogen Med franske øjne til journalist og forfatter Karin Mørch om sit syn på danskerne, som han mener er langt mere europæiske, end vi er bevidst om, og han beskriver nogle forskelle og ligheder mellem Danmark og Frankrig. Han kaster desuden sit blik på verden uden for Europa, på det, der forener os, og det, der adskiller os historisk, kulturelt og politisk.

Zimeray overlevede angrebet mod Krudttønden i februar 2015. Det ændrede hans liv, og i bogen fortæller han også om, hvad der står tilbage tre år efter, om vreden, om truslen mod vores europæiske værdier og om det vigtige i at nævne fjenden ved navn.

Karin Mørch er også forfatter til Gabriels Gæstebud – portræt af en filmmager (Gyldendal, 2008) og Kan jeg dø af det, mor? (People’sPress, 2011).

93,75  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal240 Sider
Udgivelsesdato31 maj 2018
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788702260816