Lyt til uddrag
Lyt

Nagasaki

– livet efter atomkrigen

Om ”Nagasaki”


Hvordan genopbygger man et land, der er blevet ramt af to atombomber og som har været gennem mere end 10 års brutal krig med millioner af døde og ufattelige lidelser?
Hvordan er det at overleve som offer for den atombombe, der 9. august 1945 var med til at presse Japan til at overgive sig, og dermed førte til afslutningen af 2. verdenskrig i Asien?

Det fortæller Susan Southard om i denne gribende beretning, hvis omdrejningspunkt er fem overlevende fra den atombombe, der 9. august 1945 blev kastet over Nagasaki.

Bogen handler ikke kun om kampen for at overleve i tiden efter atombomben, der dræbte cirka 74.000 mennesker og sårede andre 75.000.
Bogen handler også om de mange fortielser og løgne, som amerikanske og japanske myndigheder i mange år kom med i et forsøg på at skjule katastrofen omfang. Om smerten ved at skulle leve med strålings-relaterede skader på kroppen og frygten for at give genetiske sygdomme videre til børn og børnebørn og om omverdenens reaktioner – og den kamp mod (atom)krig og for nedrustning, som mange af ofrene engagerede sig i.

Susan Southard har boet i Japan, hun taler sproget og har brugt over 10 år på at researche denne bog, der er blevet rost til skyerne i USA.

Omtale af Nagasaki
”Nagasaki: Livet efter atomkrigen” er samvittighedsfuld, lidenskabelig, og medfølende historie, når den er allerbedst.” - John W. Dower, der fik en Pulitzer-pris for bogen ”Embracing Defeat: Japan in the Wake of World War II”.
”Denne bog er den mest ekstraordinære beskrivelse, der nogensinde er begået af en amerikansk forfatter." - Dr. Tomonaga Masao, tidligere direktør for Nagasaki Atomic Bomb Hospital.
"Halvfjerds år efter begivenheden, hvor vores hukommelse begynder at falme, bringer denne bog begivenhederne og deres eftervirkninger til live igen – og tvinger os til at genoverveje begrundelsen for at påføre andre så meget elendighed." - David Pilling, Asien-redaktør, Financial Times, og forfatter til ”Bending Adversity: Japan and the Art of Survival.”

”Nagasaki” er indlæst af Peter Carstens
i 2017 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio

166,88  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato07 feb. 2017
Udgivet afLytteratur
Sprogdan
ISBN lydbog9788771893212