Lyt til uddrag
Lyt

Russerunge

En flok vilde heste er blevet til. Jeg hænger stille i luften, mens flokken springer af sted under mig med fråde om mulerne og manker og haler af tang. Og flokken er ikke alene. Der kommer ryttere til, de dukker frem af havets dyb og kaster sig op på hestenes rygge; det er dejlige havhekse, skabt af skum og vand, med langt flyvende hår og kroner af muslinger om hovedet. De griber i mankerne, læner sig frem og ler til hinanden. Jeg udstøder et skrig, for nu er jeg selv en heks. Det er bare det, jeg har ventet på! Dristigt styrter jeg mig ned og lander i det skummende vand.

1959: Syvårige Kajsa bor på Bornholm med de mennesker, hun tror, er hendes forældre. Men hun er plejebarn, og alle undtagen hun selv ved det. Plejemoderen holder afstand til barnet for at gøre plads til den biologiske mor, og Kajsa tror, hun har en fejl, som den mor hun elsker og beundrer, ikke kan lide. Hun begraver sig i en vidtløftig fantasiverden, men ”fejlen” følger hende som en skygge hele hendes opvækst.

RUSSERUNGE er en litterær perle af den dybt bevægende slags. På en og samme tid et stærkt portræt af et barneliv og et stykke Danmarkshistorie. Det er en bog, der minder én om alt dét, litteratur kan.
166,88  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato02 sep. 2016
Udgivet afLytteratur
Sprogdan
ISBN lydbog9788771892369