Lyt til uddrag
Lyt

Retrograd

Henrik er en helt almindelig dansker med kone og barn og hus og bil. Han arbejder 37 timer om ugen, og når han kommer hjem, ligger han ofte på sofaen og ser fjernsyn.

Lige indtil han fylder halvtreds og pludselig indser, at ikke alene er samfundet gået i stå, det er også stille og roligt begyndt at bevæge sig baglæns, tilbage mod fortiden.

Henrik beslutter at hoppe på udviklingen: Fra nu af vil han selv blive yngre og finde tilbage til dengang, de afgørende valg i livet blev truffet. For spørgsmålet er: Kunne hans liv have set anderledes ud?

Torben Munksgaard vandt Lindhardt og Ringhofs store romankonkurrence med romanen Retrograd.

Citater:
… jeg tør godt påstå, at de valgte rigtigt da de valgte vinderen. Torben Munksgaards særdeles velskrevne og veltænkte bog er oven i købet både samtid og retro, for den beskriver en nutidsmand, der forsøger at skabe sig selv en fremtid ved at generobre sin fortid – han beslutter sig slet og ret for at blive yngre … en opsigtsvækkende god bog, der munder ud i en rørende og meget filmisk scene, hvor Henrik bogstavelig talt forsøger at skabe sig en ny, nøgen begyndelse. Det er sarkastisk, sviende og ramt lige på kornet af den velskrivende Torben Munksgaard, der er lige præcis så satirisk, som samtiden kræver – og det er ikke så lidt.
– Klaus Rothstein, Weekendavisen

5 stjerner
… en usædvanligt stilsikker og velskrevet roman … Humoren er sort og tonen både grotesk og direkte ... en veloplagt og meget dansk tilgang til mænd i krise. Der er al mulig grund til at glæde sig til Torben Munksgaards videre forfatterskab.
– Henrik Bo Nielsen, Nyhedsavisen

4 stjerner
Torben Munksgaard skråler og skejer ud … med den fandenivoldske og meget veloplagte Retrograd … Der er drøje hug til velfærdsdanskernes slappe tilfredshed og idéforladte tidsfordriv … en rigtig typisk samtidsroman.
– Martin Krogh Andersen, Berlingske Tidende

179,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato27 mar. 2017
Sprogdan
ISBN lydbog9788711757932