I familie med dyr

Bestemmer hunden eller katten eller skildpadden for meget hjemme hos dig? Så skal du glæde dig til Bent Andersens myldrende og velskrevne fortælling. Bent Andersen skriver med humor og varme om dyrenes magtovertagelse i familien helt tilbage fra farfar og kælegrisen Maries tid. Først ankommer den ensomme guldfisk, som både får en sød kæreste og en højtidelig begravelse. Så følger de ydmygende opgør med den grænsepsykotiske rideskolepony Peter. Så angriber dræberkaninerne og kamphønen med kyllingerne, som ræven heldigvis spiste. Så flytter fem katte ind og præsenterer hver sin markante personlighed. Og en dejlig formiddag møder gårdhundehvalpen Alfred op og stiller krav om kærlighed og all inclusive. Du vil grine, så tårerne triller, når de selvforskyldte katastrofer indtræffer. Tårerne løber igen, når der siges farvel til et højt elsket familiemedlem. Og du er med på strejf i naturen, hvor ræve og gæs og andre vilde skabninger lever og dør på anderledes rå betingelser.         

Uddrag af bogen 
Vi havde forestillet os en lang sommer med hønen og kyllingerne på friland i det vildt voksende grønne, men efter tre-fire dage lignede hønsegården et udsnit af Gobi-ørkenen, som den ser ud på Google Earth. De havde ædt deres eget paradis, og på et tidspunkt i tumulten brækkede de det venstre ben på en af deres egne. Da solen sank i vest, og hønemor førte sine kyllinger ind ad lugen til sengetid...og en ordentlig gang aftenbæ på betongulvet i hønsehuset...lå en stakkel tilbage som en lille, kæntret båd i brændingen. Jeg så det ske og kan aldrig mere skrive noget pænt om høner og moderomsorg. Hun så sig over skulderen og fik øje på den kvæstede og konstaterede, at hun var pisseligeglad.           

Om forfatteren 
Bent Andersen (f. 1955) er journalist og har arbejdet som skrivende og redigerende på bl.a. Fredericia Dagblad, Søfart, Fyens Stiftstidende, Politiken, JydskeVestkysten og Flensborg Avis. Nu freelancetekstforfatter og -journalist. Gift med Lisbeth i 1985. Tre børn, syv børnebørn og den næsten ægte dansk-svenske gårdhund, Axel.
251,88  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal310
Udgivelsesdato18 feb. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775752751