Læs uddrag
Læs

Tugt og ære

"15 år gammel blev Jokum kumfermeret, og hans far holdt tale og sagde, at nu trådte Jokum ind i de voksnes rækker, og husk nu, hvad Far og Mor har sagt.
Og hans mor græd ned i fromagen, og Jokum var rød i hovedet. Og Jokum drak et glas madeiratype og røg en Stafford og troede, det passede, hvad Far sagde.
Og derfor tog han senere Betty, der var fjorten, med ud i entreen og kyssede hende, så Moster Sofies plyskåbe blev trukket ned af knagen med sprængt strop."

Historierne i "Tugt og ære" strækker sig fra den akavede konfirmands første indtræden i de voksnes rækker, til den gamle præst og hans kone, der sukker efter dagene, hvor der var feriebørn i huset, og hen mod prinsen, prinsessen og deres kanariefugls tvivlsomme eventyr.

Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal128 Sider
Udgivelsesdato05 apr. 2017
Sprogdan
ISBN epub9788711687277