Læs uddrag
Læs

Titans forlis

Romanen, der forudsagde Titanic-katastrofen? Måske. I hvert fald handler denne korte roman blandt andet om et kæmpemæssigt passagerskib, der støder på et isbjerg i Nordatlanten og går under - og den er skrevet i 1898, fjorten år før Titanic sank. Men det er dog kun en del af handlingen, der har den forsumpede og fordrukne, men retlinede sømand John Rowland som hovedperson.

Da Titan for fuld fart og i tæt tåge skærer et andet fartøj midt over, er han den eneste om bord, der ikke vil lade sig bestikke til at tie om episoden, når de når havn. Titans kaptajn og officerer søger derfor at bringe ham i miskredit ved at forgifte ham, så de kan påstå, han lider af delirium og derfor er et utroværdigt vidne. Omkring et døgn senere forliser Titan selv, og Rowland befinder sig alene på et isbjerg med en lille pige, datteren af hans fordums elskede, som var med om bord.

Foruden Titans forlis indeholder denne udgave to kortere science-fiction fortællinger af Morgan Robertson, En skæbnesvanger fejltagelse og Det usynlige lys.

Første danske udgave af Titans forlis.

56,25  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal199 Sider
Udgivelsesdato09 maj 2009
Udgivet afeBibliotek 1800
Sprogdan
ISBN epub9788779791701