Læs uddrag
Læs

Kalkunerne: Kronikker

"På et eller andet tidspunkt må man se at få orden i sit forhold til fødebyen – måske også fred med, efter pubertetens biologisk og psykologisk betonede oprør. Det er vel derfor så mange skriver om det sted de voksede op, det sted der gav dem de første afgørende oplevelser. Det må være erindringsforskydelser der får dem til at mindes alt som såre godt. Men at der midt i spotsk salve kan gemme sig kærlighed turde selv Sandemoses Jante-portræt vidne om. Hvem kan også udelukkende elske en af disse småbyer med hygge og idyl og vindruer på tagene?"

Henning Ipsens kronikker blander barndomsminder med eftertænksomhed. Han tænker tilbage på sit liv med den mere eller mindre irrationelle frygt for kalkuner, det ambivalente forhold til fodbold og barndommen og ungdommens sorger og glæder i en lille dansk provinsby.

Henning Ipsen (1930-1984) var en dansk forfatter, der skrev en lang række bøger blandt andet inden for genrerne roman, noveller, erindringer samt børne- og ungdomsbøger. Han debuterede som forfatter i 1956 med romanen "De tavse huse". I en årrække var Henning Ipsen bog- og tv-anmelder for Jyllands-Posten, og han har endvidere skrevet manuskript til tv-serien "Regnvejr og ingen penge."
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal112 Sider
Udgivelsesdato02 jan. 2018
Sprogdan
ISBN epub9788711854273