Læs uddrag
Læs

Øen i Sydhavet

Efter at hans moder er død og faderen ruineret, modtager den unge Eberhard Julius i Leipzig et brev, hvori han anmodes om at indfinde sig i Amsterdam inden en bestemt dato for derfra at indskibe sig til Ostindien.

Eberhard begiver sig straks afsted og slår undervejs følge med arkitekten Lademann og komponisten og orgelbyggeren Litzberg. Efter forskellige eventyr afsejler de alle tre med kurs mod Ostindien. Det viser sig imidlertid, at målet i virkeligheden er en ukendt ø noget syd for St. Helena, Klippeborg kaldet, hvor Eberhards grandonkel Albert Julius for mange Herrens år siden er forlist og nu som næsten 100-årig sidder som hersker over et talrigt afkom.

Albert Julius fortæller nu sin historie, hvori blandt andet Gustav 2. Adolf af Sverige, en italiensk heks, Christian IV, den københavnske ankersmed Mads Hansen, et barnebarn af William Shakespeare, et indtørret lig af en spansk eventyrer og mange andre kendte og ukendte personer fra midten af 1600-tallet spiller større og mindre roller.

Øen i Sydhavet er Oehlenschlægers eneste roman.

84,38  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal607 Sider
Udgivelsesdato10 jun. 2013
Udgivet afeBibliotek 1800
Sprogdan
ISBN epub9788779792968