Lyt til uddrag
Lyt

Lykkens brud

LYKKENS BRUD er en fascinerende fortælling om en ung muslimsk kvindes kamp for at leve sit liv, som hun vil. Det er en historie om at have modet til at vælge sin egen vej og følge sit hjerte og sine drømme på trods af familieforventninger, religiøse og kulturelle traditioner og social kontrol.

Simona Abdallah, 33 år, er barn af en palæstinensisk flygtningefamilie med et strengt og traditionelt moralkodeks og er opvokset i Gellerupparken i Århus. Som helt ung bliver hendes dybe ønske om at spille på tromme begrænset af en kultur, der kun tillader mænd at spille på den traditionelle arabiske darbuka-tromme, som hun har forelsket sig i.

Den eneste mulighed for komme væk fra pigeværelset og løsne op for familiens snærende bånd er gennem ægteskab. Så selvom hun aldrig har haft følelser for mænd, gifter hun sig som 17-årig for at opnå mere frihed. Men efter fire forlovelser og to skilsmisser står det klart for hende, at ægteskab langt fra er vejen til det frie liv – som kunstner og menneske – hun ønsker sig. Nu, 13 år efter, er Simona Abdallah en anerkendt percussionist, der har spillet med internationale navne som Natacha Atlas og Cheb Khaled, danske kunstnere som Lis Sørensen og Aura Dione og været det musikalske indslag i Casper Christensen og Frank Hvams show Nu som mennesker.

OM FORFATTEREN

Minna Grooss er forfatter, dokumentarist og musiker og har tidligere skrevet bøgerne Homo, København – Grib byen og Divaer med morgenhår. Hun er kendt for sine unikke vinkler på kvinder, mænd og kønsroller i samtidens Danmark.

ANMELDERCITATER

"Oprørende, provokerende og opmuntrende: Læs Simona Abdallahs historie (...) en velskrevet portrætbog med fine iagttagelser og nuanceret sprog. Simona Abdallahs historie er værd at læse og diskutere. Hendes historie provokerer læseren – og hun kan være en vigtig rollemodel, ikke blot for unge nydanskere under familiepres, men for unge mennesker i al almindelighed."
Maria Sjøqvist, Kristeligt Dagblad

En vigtig lektie i en integrationsdebat ... velfortalt og sympatisk."
Johanne Mygind, Information

"Lykkens brud er Simona Abdallahs ærlige og modige beretning om at vokse op i Gellerupghettoen ... Et sjældent indblik i hverdagen for kvinder klemt mellem to kulturer."
Mette Rou Lund, Femina

"Selvom Danmark formelt set er et frit land, hvor vi bryster os af, at man selv kan bestemme, om man vil være direktør eller verdensmester eller alt det midt imellem, er der ikke mange palæstinensiske flygtninge, der går fra Gellerupparken i Aarhus til en international karriere som perkussionist. Således repræsenterer Simona Abdallah på flere planer essensen af mønsterbryderi."
René Gummer, Weekendavisen

"Såfremt man er interesseret i kulturelle forskelle, kvindeundertrykkelse og kvindefrigørelse, livet som flygtning og at opnå sine drømme, vil jeg klart anbefale denne bog."
Kulturkapellet

155,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato07 feb. 2013
Sprogdan
ISBN lydbog9788711372289