Om forfatteren

Hans Alex Keilson (Dutch pronunciation: [ˈɦɑns ˈkɛilsɔn]; 12 December 1909 – 31 May 2011) was a German/Dutch novelist, poet, psychoanalyst, and child psychologist. He was best known for his novels set during the Second World War, during which he was an active member of the Dutch resistance.

Keilson, having worked with traumatized orphans, mainly wrote about traumas induced by the war. His first novel was published in 1934, but most of his works were published after the war. In 2010, The New York Times 's Francine Prose described Keilson as "one of the world's greatest writers", notably honouring Keilson's achievements in the year in which he turned 101 years old.

Læs uddrag
Læs
Lyt til uddrag
Lyt

Komedie i mol

Vi er i Holland under anden verdenskrig. Marie og Wim er et helt almindeligt par, der har indvilget i at skjule en jødisk parfumesælger, som de kun kender som Nico. Trods den anspændte situation opstår der mellem dem øjeblikke af inderlighed og en følelse af samhørighed, indtil Nico pådrager sig en lungebetændelse og dør. Ud over sorgen står Marie og Wim nu med det problem, at de skal have fjernet Nicos lig uden at udsætte sig selv eller modstandsbevægelsen for fare. ’Komedie i mol’ er en lavmælt og gribende fortælling om, hvordan mennesker møder hinanden og reagerer under ekstreme omstændigheder. "'Komedie i mol' er nærmest én lang novelle, hvor dramaet ikke udpensles, men må skabes i læserens egen fantasi på baggrund af beskrivelsen af den trivielle hverdag i skyggen af krigens uhyrligheder. Men det er netop det nedstemte, der giver fortællingen så stor slagkraft. Det var godt, at den amerikanske oversætter faldt over den gamle tyske udgivelse i en tilbudskasse og fik den udgivet." ***** Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten ”Lad mig sige det så klart som muligt: ”Komedie i mol” er et mesterværk, og Hans Keilson er et geni. Læs ham og sæt ham, som jeg har gjort, på listen over verdens største forfattere.” New York Times ”I ’Komedie i mol’ afdækker Hans Keilson på uhyggelig intens vis rædslerne ved holocaust. Han fører læserne ind i hovedet på de tre hovedpersoner og analyserer præcist følelserne hos både jøden, der er gået i skjul, og parret, der skjuler ham.” Boston Globe ”Hvad Keilson har erfaret på krop og sjæl, er indarbejdet i denne gennemkomponerede roman.” Frankfurter Allgemeine Zeitung ”’Komedie i mol’ er en bog af så dyb og diskret skønhed, at den opleves som en lignelse.” Los Angeles Times ”Komedie i mol” udforsker den sorte humor, der kan findes side om side med den mest sindsoprivende frygt. The Guardian
67,50  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave1. elektroniske udg.
Trykt sideantal217 Sider
Udgivelsesdato05 mar. 2015
Udgivet afKlim
Sprogdan
ISBN epub9788771296303
ISBN lydbog9788771291261