Om forfatteren

Charlotte Larsen er selvstændig ledelsesrådgiver, formgiver og historiefortæller.

Hun har side 2006 arbejdet som konceptudvikler, underviser og oplægsholder i den offentlige sektor. Charlottes speciale er ledelse af fagprofessionelle, dagtilbudsledelse og understøttelse af ledelsesteam, som stræber efter at blive stadig dygtigere sammen.

Se mere om Charlotte og hendes arbejde på www.MONDAYS.dk

Om forfatteren

Steen Hildebrandt, Ph.D., er professor emeritus i organisations- og ledelsesteori på Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet.

Hildebrandt er forfatter til en række bøger og debatindlæg, og er desuden medlem af en lang række udvalg og bestyrelser.

Han har gennem de seneste årtier arbejdet på at påvirke såvel politikere som erhvervsledere til mere bæredygtig adfærd, lovgivning og ledelse.

Download pdf
Download uddrag

Skolen i Morgen. Nr. 7. April 2016. 19. årgang. Tema: Ledelse der giver mening

Dette nummer af tidsskriftet "Skolen i Morgen" indeholder følgende artikler: Bidrager lederudvikling til bedre resultater i skoler og andre offentlige organisationer? Af Lotte Bøgh Andersen, Anne Bøllingtoft, Ann-Louise Holten, Christian Bøtcher Jacobsen og Niels Westergaard-Nielsen I denne artikel fremlægges resultater fra både amerikanske og danske undersøgelser af, hvorvidt lederudvikling bidrager til bedre resultater i skolen. Ved at sætte fokus på, hvilke typer lederudvikling – og dermed ledelsesadfærd – der har de mest positive effekter, giver artiklen endvidere input til, hvordan skolelederne bedst muligt sætter sig selv i stand til at håndtere de udfordringer, de står overfor. Kaldet der ikke kunne høres Af Charlotte Larsen og Steen Hildebrandt Med afsæt i bogen 'Lær af de gyldne øjeblikke' (2015) beskriver denne artikel, hvordan man som organisation kan få meningen tilbage. Ud fra den såkaldte MeningsMetode præsenterer artiklen konkrete redskaber til, hvordan den samlede medarbejderstab, med lederen i spidsen, kan genfinde og genskabe kaldet og meningen med deres arbejde. Opløftende ledelse i en dansk kontekst Af Lasse Reichstein Tidligere i år udkom Andy Hargreaves, Alan Boyle og Alma Harris’ Uplifting leadership på dansk, og denne artikel er det danske forord til oversættelsen. I artiklen præsenteres forfatternes forståelse af begrebet ”opløftende ledelse”, og de seks faktorer der kendetegner virksomheder og skolesystemer, der mod alle odds hæver deres præstationsniveau. Desuden indskriver artiklen bogen i en højaktuel dansk kontekst.
187,50  DKK
Køb Pdf (e-bog)
 
Udgave
Trykt sideantal16 Sider
Udgivelsesdato29 apr. 2016
Udgivet afDafolo A/S
Sprogdan
ISBN pdf9788771604160