Lyt til uddrag
Lyt

Rigets Frue

Margrete 1. var den legendariske dronning, der samlede Norden. I sin store roman går Maria Helleberg bag om legenden og fortæller den enestående historie om en begavet og viljestærk kvindes vej til magten i 1300-tallets Danmark. En smuk og underholdende roman om magt og kærlighed.
Vi hører om den lille piges opvækst på Vordingborg Slot med de fraværende forældre - den sindsforvirrede dronning Helvig og den magtfulde Valdemar Atterdag - og barneægteskabet med kong Håkon af Norge. Videre følger vi den voksne kvinde og regents erfaringer med kærlighed og krig, til hun i 1397 lader sin adoptivsøn Erik af Pommern krone til konge over sit imperium - dog uden at afgive magten.
En smuk og underholdende roman, som stiller skarpt på de menneskelige ofre, Margrete måtte yde for at vinde og bevare sin suveræne position.

"Historisk underholdningsroman i højt tempo." – Politiken

"Et hellebergsk mesterværk." – Søndag Maria Helleberg (f. 1956) har udgivet over firs bøger. Hun spænder vidt, fra romaner, børnebøger og ungdomsbøger over rejsebøger, biografier og fagbøger til skuespil. Hun er blevet kaldt ’dronningen af den historiske roman’ og har modtaget flere priser.
178,80  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato02 jul. 2021
Sprogdan
ISBN lydbog9788726964813