Lyt til uddrag
Lyt

Danske legender - Jens Otto Krag

"Jens Otto Krag – et portræt" er en del af serien "Danske legender", der introducerer en række af de mest kendte danske personligheder og deres betydning for danmarkshistorien.
Jens Otto Krag (1914-1978) var en fremtrædende socialdemokratisk politiker og Danmarks statsminister i flere valgperioder. I begyndelsen af sin politiske karriere var han optaget af at bringe Danmark på fode igen efter anden verdenskrig, for økonomisk stabilitet var, mente han, det afgørende våben mod farlige ideologier som nazismen. Senere kom et tæt europæisk samarbejde øverst på hans politiske dagsorden, og da Danmark i 1972 tilsluttede sig EF, var det i høj grad hans fortjeneste.
Jens Otto Krag var måske nok statsmand og politiker i omverdenens øjne, men i hjertet var han kunstner. Han malede, og han skrev, og hele sit liv drømte han om at blive en anerkendt forfatter. Det lykkedes aldrig. I stedet er hans eftermæle tegnet af store politiske bedrifter og af de mange erobringer, som hans turbulente kærlighedsliv bød på – blandt andet ægteskabet med den feterede skuespillerinde Helle Virkner, med hvem han fik to børn. Anne-Sofie Storm Wesche, født 1973, er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Hun har tidligere skrevet biografier for voksne om kendte danskere som Helle Virkner, Poul Reichhardt og Kirsten Walther.
58,80  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato21 sep. 2020
Sprogdan
ISBN lydbog9788726691771