Læs uddrag
Læs

Kærlighed og mystik i Provence

Tre historier med følelser og skræk

Bogen består af tre noveller, hvor alle med god fantasi handler om livet i Provence. Den første, ”Tragedien i Arles”, er bygget op om en dansk journalist, der i Marseille skal kommentere en ny musical, som er skabt over de to malere Vincent van Gogh og Gauguin og deres voldsomme møde i den gamle sydfranske by. Forestillingen bliver udsat en uge, og journalisten involveres i kærlighed og sorg i et meget landligt miljø i mellemtiden. Den næste novelle, ”Kærlighed i Provence”, er titlen på et berømt billede, hvor den danske kunstner på illegal måde forsøger at presse sin berømmelse endnu højere. I forsøget trækker han på sine mange skandinaviske venner i det sydfranske område. Sidste novelle, ”Mystik i Provence”, beskriver uhygge i en lille by. To svenske piger har lejet et gammelt hus, hvor der sker uhyggelige ting. Venner kommer ind i billedet og hjælper dem af med problemet.

Uddrag af bogen 
Hun fortsatte forsigtigt ned ad trappen. Den knagede en smule. Det forstyrrede ikke gæsterne i stueetagen. De fortsatte deres højrøstede snak. Det var kortspil, det drejede sig om. Der lød flere bank i bordet. Hun kunne ane lys fra nederste etage. Hun var nu på nederste trin og stod på mellemetagen. Man kunne vel nok også forstyrre spøgelser, tænkte hun. Hun var nu ved trappen, der førte til nederste del. Hun stak foden ned til første trin. Men trinet var der ikke. Hun greb hurtigt fat i gelænderet for ikke at falde. Det gav larm fra sig, men hun faldt ikke. Men lyden nedefra var forsvundet. Hun havde skræmt spøgelserne væk. Hun var chokeret. Hun opgav at komme videre. Hun fandt hurtigt tilbage til trappen og begyndte hurtigt at komme op igen. Tænk, hvis hun var faldet direkte ned i hovedet på spøgelserne!           

Om forfatteren
Jørgen Løvgret boede selv i Provence gennem en tiårs periode. Han havde derved gode muligheder for rigtigt at studere livet i det provinsielle sydfranske miljø. Han bygger derfor sine bøger op omkring livet i de små byer på grundlag af sine notater og dagbøger og blander det hele med en morsom og spændende fantasi.
148,50  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal190
Udgivelsesdato13 dec. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775752317
ISBN epub9788775753475